Helios speelde vanmiddag tegen SVVN uit Nijverdal en won de wedstrijd met 5-2 en is nu koploper. Matchwinnaar was de net deze week vader geworden Djeremy Waslander.

De eerste helft ging aardig gelijk op. Al in de vierde minuut kwam SVVN op rechts gevaarlijk door, maar de scherpe voorzet werd door Jeray Galanggadjir met de borst onschadelijk gemaakt. Helios creëerde enkele kansen, maar de verdediging van SVVN stond elke keer goed te verdedigen.

In de 8e minuut passte Glen Kobussen op de naar binnen gekomen Jarmo van ’t Hof die hard in de handen van de keeper kopte. Twee minuten was het wel raak. Serkan Kinaci passeert drie verdedigers en met een mooie steekpass bracht hij Djeremy Waslander in stelling die mooi afrondde: 1-0.

In de 30ste minuut scoorde Krijns de 2-0, maar deze werd afgekeurd. Jarmo hinderde volgens de scheidsrechter de verdediger waardoor Krijns alleen door kon gaan. Even later kreeg SVVN een vrije trap die fraai wed ingeschoten (1-1). Even bleef de strijd gelijk op gaan, maar toch kwam Helios, na een corner van Glenn Kobussen en ingekopt door Djeremy Waslander, vlak voor rust op 2-1.

Na rust ging Helios fel van start en weer was het Djeremy Waslander die een corner van Glenn Kobussen strak in de touwen kopte (3-1). Nog geen twee minuten later was het opnieuw Glenn Kobussen die met een mooie steekpass Sander Krijn in stelling bracht. Sander draait snel weg en scoort beheerst de 4-1.

Ook SVVN kreeg een grote kans, de spits kopte geheel vrij naast en was het even later was het Jeray Galanggadjir die net op tijd een hard schot wist te blokkeren.

Helios kreeg meer ruimte. Jarno van de Bos stuurde Sander Krijns op links weg en zijn mooie voorzet werd door Jarmo van ’t Hof vrijstaand ingeschoten (5-1). In de laatste minuut wist SVVN nog te schoren en bracht daardoor de eindstand op 5-2.