Helios opende het seizoen met een monsterscore: 10-0 tegen een tegenstander die vorige seizoen gekozen heeft over te gaan van de 5e klasse zondag naar de zaterdag.

Het verschil tussen beide ploegen was al snel zichtbaar. In de 4de minuut zette Djeremy Zandvliet al de toon, want een snelle en mooie combinatie met Jarmo van ‘t Hof bracht hem alleen voor de keeper van EGVV en hij scoorde de 1-0. Helios ging volop door, stoorde en bleef bewegen. In de 5e minuut veroverde Mike Gerritsen de bal en bracht snel Ijen Bruinsma in stelling, die mooi afrondde: 2-0.

In de volgende twee minuten kon Helios de score verhogen, maar de keeper kon met hoofd en voet de inzet van Zandvliet pareren. Het duurde 18 minuten voordat Joel de Jonge echt aan het werk werd gezet. In de 27ste minuut werd een corner van Zandvliet door Van ’t Hof ingekopt: 3-0. Twee minuten later werd Jarmo van ‘t Hof in het 16-metergebied naar beneden getrokken en de daarop volgende penalty werd goed ingeschoten (4-0). Daarna ging het snel door: Glenn Alberts brak door op rechts en zijn voorzet werd door Jarmo strak ingekopt (5-0) en even later was het Glen Alberts die na een prachtige combinatie de 6-0 op het scorebord bracht. Je denkt dan dat de koek voor rust op is, maar het was Bruinsma die in de 44ste minuut de 7-0 binnenschoot.

In de eerste 10 minuten was het de keeper die een grotere score nog tegen kon houden. Helios speelde geduldig en bleef ook zonder bal goed bewegen. De 8-0 was werd dan ook weer een prooi voor Jarmo van ‘t Hof na een prachtige snelle combinatie tussen Roy Smeitink en Nick Beekman. Daarna bracht Harry Decheiver drie jeugdspelers in het veld en het was Sven Lubberding die met zijn eerste balcontact Nick Beekman wegstuurde die op zijn beurt in de 78ste minuut weer Van ‘t Hof in stelling bracht (9-0). Verder ging het scorebord niet, maar het was weer Jarmo van ‘t Hof die in de 81ste minuut de score op 10 bracht.

Natuurlijk, het ging makkelijk, maar geconcentreerd blijven, het spel op de mat brengen dat je graag wilt van begin tot het eind en niet verslappen, dat was mooi om te zien. Ook al is de tegenstander ‘3 klassen minder’ zoals men zegt, maar maak er maar 10 als team.

Volgende week weten we waar we staan, want dan speelt Helios de uitwedstrijd tegen Sp. Deventer.