Helios spits Jarmo van ‘t Hof is niet alleen topscorer geworden vanuit ons verzorgingsgebied, maar ook van Nederland. Hij moet die prestigieuze titel overigens wel delen. Want op de allerlaatste speeldag scoorde Jordi Blaauw ook zijn 51ste doelpunt. Hij deed dit voor M.O.V.V. en daarmee is de spits uit Midwolde mede topschutter van Nederland.

M.O.V.V. kwam dit seizoen uit in de 4e Klasse C, een poule in Noord waar Engelbert kampioen werd. Opmerkelijk is wel de hoeveelheid doelpunten dat het team van Jordi Blaauw scoorde in die competitie. Net als Helios, scoorden zij ook 114 maal doel in 24 duels, net als Helios. Jordi zelf maakte daarvan dus 51 treffers en werd daarmee topscorer van die zondag-klasse. Zijn ploeggenoot Nick Wiegman maakte er overigens 26 en werd tweede, net voor Gert Reininga van de nummer 5; Heiligerlee.

SV Helios
SV Helios

Terug naar ‘onze’ Jarmo van ‘t Hof, de aanvalsleider van Helios. Hij verzuimde dit weekend te scoren in het thuisduel tegen Harfsen en bleef daardoor op 51 staan. Zeker een respectabel aantal voor zijn team, dat als derde eindigde achter kampioen SV Twello en Terborg. Helios maakte in totaal 114 doelpunten, waarvan 51 dus door Jarmo.

24 Competitieduels, waarvan er drie duels waren waarbij Jarmo door een blessure niet de volle 90 minuten kon vol maken. In 19 van die 24 duels wist Jarmo het net te vinden, waaronder zes maal in de 1e wedstrijd tegen E.G.V.V. uit Gelselaar. Aansluitend volgden nog vele duels waarin Jarmo vaker dan één maal wist te scoren voor Helios, een knappe prestatie…

Helios - SV Twello. Foto: Han Balk
Helios – SV Twello. Foto: Han Balk

Jarmo is er dan ook terecht trots op: “Nadat ik afgelopen week al in de gaten kreeg dat de kans er was dat ik topscorer van Nederland kon worden, ging het nog meer leven. Zeker toen ik wist, via Wouter Hulsegge van Deventer Voetbal, wie de concurrenten waren. Aansluitend heb ik het afgelopen maandag zelf op de voet gevolgd en ook contact gehouden met Wouter. Helaas wist Jordi Blaauw, die speelt in de 4e Klasse Noord voor M.O.V.V., er nog drie te maken op de slotdag waardoor we gelijk zijn geëindigd.

Jarmo is natuurlijk trots op deze ‘titel’, maar de promotie met Helios is natuurlijk veel belangrijker: “Helaas is dit niet via de competitie gelukt waar SV Twello te sterk was. Daarnaast hebben wij zelf, in enkele wedstrijden, niet helemaal ons eigen spel kunnen maken. Maar nu, via de play-offs tegen Daarlerveen, gaan we er alles aan doen om toch die promotie proberen af te dwingen naar de 3e klasse.”

Helios kende een vlammend openingsduel tegen E.G.V.V. door met 10-0 te winnen, echter verloor men, de week er na, bij Sportclub met 6-3. Na de winst tegen Kon. U.D. volgde een nederlaag tegen de huidige kampioen, S.V. Twello en thuis tegen de runner-up Terborg. Daardoor moest Helios in de achtervolging. Na vijf winstpartijen bleek Harfsen, begin maart, te sterk en daarmee slonk de kans op de titel enorm. Een gelijkspel bij Terborg en de thuisnederlaag tegen Twello volgden tussen de vele overwinningen door, waardoor de derde plaats voor Helios een logisch gevolg was.

De play-offs bieden dus uitkomst; tegenstander Daarlerveen werd ook derde in hun 4e Klasse, vlak achter ATC ’65 en kampioen Juventa. Die kampioen werd overigens wel een keer verslagen in de competitie, maar zal Harry Decheiver met name info gaan inwinnen in Rijssen. Want de plaatselijke S.V. won tweemaal van Daarlerveen en kan mogelijk goede info verschaffen voor Helios richting de halve finale tegen Berghuizen.

Uiteindelijke promotie is iets waar Jarmo zelf het meest naar uitkijkt: “De weg is natuurlijk nog best lang, maar na drie duels zouden we best gepromoveerd kunnen zijn. En promotie naar de 3e Klasse zou niet onlogisch zijn, want met ons spelersgroep horen we daar zeker in thuis.”

Een compleet overzicht van de doelpuntenmakers van het Deventer Voetbal tref je hier aan. Hieronder de uiteindelijke top 10 na de reguliere competitie.

Vorig artikelWijhe moet strijden om lijfsbehoud
Volgend artikelDe rood-gele column van Jan Willem van Dop – week 23