De ploeg moest met drie invallers starten aangezien keeper Joel de Jonge langdurig afwezig is en Albers, Bruinsma en Sercan geblesseerd zijn. Helios ging voortvarend van start. Binnen 52 seconden lag de bal al bij Terborg in het net. Jarmo van ‘t Hof werd goed ingespeeld, draaide van zijn tegenstander weg en schoot de 1-0 binnen.

Terborg was hier niet van onder de indruk. Ging gelijk in de aanval en was het Gallanggadjir die een inzet van de linksbuiten net kon blokkeren. Hierna ontwikkelde zich een mooie open wedstrijd. Het golfde heen en weer. In de 10e minuut brak Chess Velderman door, maar vond de keeper van Terborg op zijn pad. In de veertiende minuut kwam Helios goed weg: een voorzet van links kwam op de lat en in de rebound kopte de spits van Terborg de bal in de handen van Justin Middendorp. Even later kon Middendorp nog een strak schot van 30 meter uit het doel tikken. Halverwege de eerste helft was het Zandvliet die oog in oog met de keeper kwam te staan, maar zijn inzet werd door de keeper met de voet geblokkeerd.

In de 31ste minuut was het weer Justin Middendorp die redding bracht nadat Terborg op rechts was doorgebroken. Binnen een minuut kreeg Helios twee grote kansen via Nick Beekman, beide grote kansen kon Nick, door goed optreden van de keeper, niet benutten. Ook Terborg liet zich zien. Justin tikte de bal nog net bij de tweede paal weg en was het weer Gallanggadjir die een inzet net kon blokken. In de 45ste minuut was het weer Nick Beekman die op rechts doorbrak, oog in oog met de keeper stond, maar de bal in het zijnet schoot. Rust 1-0.

Het eerste kwartier na rust creëerde Helios kans op kans. Zandvliet, Van ‘t Hof, Beekman en door goed optreden van de keeper wisten deze ze niet te verzilveren. Ja, en als je zelf niet maakt dan…….. in de 73ste minuut was raak voor Terborg. De muur stond goed, maar de keeper niet. Daar wist Stijn Alkema wel raad mee en schoot genadeloos de bal in het doel: 1-1. Beide ploegen gingen vol voor de winst en was er een fout van Mike Gerritsen voor nodig om Terborg op voorsprong te brengen. Eindstand 1-2.

Volgende week is Helios vrij, kunnen de wonden worden gelikt en zijn hopelijk een aantal geblesseerden weer terug.