D.v.v. Go-Ahead loopt eerst 2x in de val en vergeet zichzelf daarna te belonen met veel doelpunten.

Zoals bij iedere thuiswedstrijd verzamelt de selectie van trainer Bart Vos om 12.00 uur voor een lunch en de wedstrijdbespreking. De oefenmeester voelt dat er iets groeiende is in zijn selectie. Er wordt super hard getraind op een hoog niveau. Wel vindt de trainer dat de groep nu echt een stap extra moeten gaan maken, om het verschil ook op wedstrijddagen te laten zien.

Gewaarschuwd voor de snelle uitbraken van V&L gaan de rood-gelen goed van start. Kansen worden gecreĂ«erd, maar doelpunten blijven uit. Het is dan ook een breedte pass in de 10de minuut die genadeloos afgestraft wordt door V&L (0-1) met een snelle omschakeling. Iets met een gewaarschuwd mens… want nog geen 25 minuten later wordt er opnieuw een pass in de breedte van Go Ahead onderschept en V&L is weg (0-2). Toch blijven de Rood Gelen in zichzelf geloven en tonen veerkracht.

Na 41 minuten was daar bijna de 0-3 voor V&L met een bal op de paal. Direct volgt een goed opgezette aanval bij Jasper Husken, die met een individuele actie de (1-2) binnen schiet. Go Ahead jaagt op meer, maar de jonge doelman van de ploeg uit De Vecht houdt zijn ploeg in de wedstrijd. Tot Stan Haitsma goed binnen schiet op een teruggetrokken voorzet van Jasper Husken (2-2).

Na de rust volgt hetzelfde beeld; Go Ahead jaagt op doelpunten en V&L probeert van het doel af te komen. En dat laatste lukt. Uit twee mooie voetballende acties weet V&L weer de marge op twee doelpunten te krijgen. De (2-3) en de (2-4) worden tussen minuut 58 en 62 gescoord.

Nadat een goede voorzet van Gorkem Emirdag binnen gekopt wordt door de ingevallen Filip Arsic (3-4), doet trainer Bart Vos nog twee aanvallende wissels en zet zijn ploeg nog meer naar voren. Go Ahead is los en creëert kans op kans. Na de rode kaart voor speler Ingmar Engel komt V&L eigenlijk niet meer van eigen helft en jaagt Go-Ahead niet alleen op de 4-4, maar ook op de overwinning.

Jasper Husken schiet de bal binnen na een goede individuele actie in het 16 meter gebied (4-4) en daarna maakt diezelfde Jasper Husken ook nog de (5-4) De daarop volgende tien minuten is Go Ahead in staat om nog een flink aantal 100% kansen te creëren, maar helaas staat het vizier niet op scherp. Dat verdiende V&L overigens niet, want de club heeft een mooie jonge ploeg staan die zeker een heel leuk seizoen gaan beleven.

Tien doelpunten voor en dertien tegen maakt dat de ploeg uit de Vecht 0 punten heeft. Toch gaat V&L daar niet blijven staan met de klasse in hun ploeg. De andere ploegen zijn gewaarschuwd. Een mooie zonnige voetbalmiddag wordt afgesloten met een 5-4 overwinning voor d.v.v. Go-Ahead.

Onderstaand een fotogalerij van onze huisfotograaf Pim Nauta!