Het eerste half uur van de wedstrijd gebeurde er niet veel. Twello had meer balbezit en Sportclub hanteerde vaak de lange bal, omdat ze snel vast werden gezet door Twello. Meer dan een afgekeurde goal (wegens buitenspel) van Twello en een slechte vrije trap van Sportclub gebeurde er niet. In de 35ste minuut werd Sportclub voor het eerst echt gevaarlijk. Murat Ozdemir werd geweldig bediend door Milion Tsegay Haile en 1 op 1 gezet met de keeper. Zijn inzet werd goed gepakt door Steven Koopmans.

Sportclub kwam meer en meer aan voetballen toe en creëerde steeds meer. Een paar minuten na de eerste kans werd Elvis Selimovic aangespeeld in de zestien. Hij draaide goed weg en kapte zijn tegenstander uit, maar stuitte wederom op de sterk keepende Steven Koopmans. Twello schrok wakker en kreeg zelf nog een goede mogelijkheid via Max Smaal, maar Nelson Lammertink wist zijn inzet te keren. Sportclub bleef doorgaan en kreeg corner na corner. Vlak voor rust een goede actie van Murat die door de verdediging van Twello slalomde en venijnig uithaalde. Zijn inzet werd gekeerd en Sportclub kreeg nog 1 hoekschop voor rust. De bal werd hard en laag ingebracht rond de penaltystip en kwam uiteindelijk terecht voor de voeten van Murat Ozdemir die knap de 1-0 binnen schoot.

Sportclub was nog aan het nagenieten en dacht al aan het rust signaal. De rappe en behendige Masora Oraile dacht daar anders over en ontsnapte gelijk na de aftrap aan de aandacht van de Sportclub verdedigers. Hij lepelde de bal slim over de uitkomende Nelson, maar gelukkig voor Sportclub stuiterde de bal via de paal terug en kon nog worden weggewerkt. Ruststand: 1-0.

De 2e helft begon heel anders dan de eerste helft. De wedstrijd was gelijk vanaf het fluitsignaal heel open. Roan Koekoek, net ingevallen en met 1 van zijn eerste balcontacten, schoot de 2-0 binnen in de 47ste minuut. Lang kon Sportclub niet genieten van de veilige marge, want 2 minuten later was het Masore Oraile die in de rebound het meest alert reageerde en de 2-1 binnen schoot. Niet veel later had Tijn Vegelin de 1-3 kunnen maken, maar zijn inzet ging voorlangs. Er waren kansen over en weer tot in de 68ste minuut Job Bruntink van Twello via de rechterkant ontsnapte Hij sneed goed naar binnen en gaf de bal hard voor. Zijn inzet werd ongelukkig aangeraakt door Tristan Bronkhorst die de bal in eigen doel zag verdwijnen.

Sportclub kreeg een tik te verwerken, maar ging goed door en speelden om te winnen. Kansen op de 3-2 waren er genoeg, maar de goal bleef uit. De inzet van Roan die de bal wat gelukkig meekreeg ging net voorlangs. In de 80ste minuut kwam Stan Berends goed op via de rechterkant, maar hij zag zijn inzet ook net voorlangs gaan. Kort daarna kwam de bal via een goede aanval van Twello voor de voeten van Tim Evers terecht. Hij bedacht zich geen moment en de aanvoerder van Twello schilderde de bal diagonaal in de bovenhoek en liet keeper Nelson kansloos. Sportclub was aangeslagen, maar deed er alles aan om er nog een gelijkspel uit te halen. Er waren nog mogelijkheden voor Roan Koekoek, Seb Moody en Luc Nijboer, maar hun pogingen werden goed verwerkt en zo trok Sportclub vandaag aan het kortste eind. Eindstand 2-3.

Twello zit in een goede flow en heeft het geluk mee van een (terechte) koploper op dit moment. Sportclub moet de wonden likken en zich klaar gaan maken voor de wedstrijd van volgende week tegen OBW.