Op zaterdag 17 september ontving Sportclub Deventer ZVV’ 56 uit Apeldoorn: vanaf de eerste minuut was het duidelijk dat Sportclub voor de winst wilde gaan om poulewinnaar te worden. Na een goede comeback tegen Teuge was het zaak om die intentie duidelijk te laten zijn, zonder een achterstand weg te moeten werken.

ZVV ’56 probeerde Sportclub vast te zetten en de opbouw te verstoren, maar Sportclub bleef rustig en het balletje bleef rond gaan. Halverwege de eerste helft werd de 1-0 binnengeschoten door Dexter Verdonk. Niet lang daarna lag de bal alweer in het net door Tijn Vegelin. Sportclub had de organisatie goed voor elkaar en speelde het rustig en goed uit tot de rust.

In de tweede helft ging Sportclub goed van start, want de net ingevallen Murat Özdemir scoorde meteen de 3-0. ZVV ’56 leek daarmee direct de nekslag te krijgen. Sportclub bleef goed georganiseerd spelen en liep met een goede voorzet van Dexter Verdonk achter de verdediging Tijn Vegelin weer in stelling te brengen: 4-0. Een rommelig moment leidde de eretreffer van ZVV’56 in, maar kort daarna wist Tijn Vegelin de score uit te breiden naar 5-1.

Op naar volgende week dan begint de competitie en moeten we naar Almen.