Voor Helios stond de tweede oefenwedstrijd op het programma tegen het vorig seizoen gedegradeerde ZAC. ZAC degradeerde van de 2e naar de 3e klasse, dus een mooie graadmeter voor Helios. Helios begon sterk en creëerde al in de begin minuten enkele kansen, maar door goed optreden van de keeper kwam Helios niet tot scoren.

ZAC liet zien ook een goede ploeg te hebben en kwam enkele keren gevaarlijk voor doelman Joel de Jonge, maar ook hij hield het doel schoon. In de 20 ste minuut was het toch raak. Hettinga schoot de bal na een voorzet van Beekman hard en droog in, 1-0.

Even later was het weer Joel de Jonge die goed uitkwam en 1-op-1 met de spits van ZAC als winnaar uit de bus kwam. Even later kreeg ZAC een penalty die werd benut (1-1). In de 34ste minuut was het Sander Krijns die de 2-1 op het scorebord bracht. Na een uitglijder van Mike Gerritsen kwam ZAC plots in balbezit en scoorde de spits de 2-2. Dit was tevens de ruststand.

Na rust kwamen er aan beide kanten drie nieuwe spelers in het veld. Bij Helios kwam de jonge Bastiaan Liefveld in het veld die direct liet zien hoe gevaarlijk hij kan zijn. Na een mooie actie liet hij 2 verdedigers achter zich en rondde fraai af (3-2). ZAC was niet meer het ZAC van de eerste helft.

Even later ging de keeper de fout in en kon Djeremy Waslander de 4-2 scoren. Djeremy vloog ouderwets langs de laatste linie van ZAC, werd binnen de 16 neergelegd en was het weer de jonge Bastiaan Lieftink die de keeper van ZAC vanaf de 11 meter kansloos liet, 5-2. Tevens eindstand.

Volgende week start Helios thuis in de beker tegen stadgenoot FC RDC, aanvang 15 uur.