Helios startte de wedstrijd met een totaal ander elftal dan vorige week tegen RDC. Drie van de 11 spelers stonden in de basis, veel jonge spelers mochten minuten maken en in de tweede helft werd er nog gewisseld met drie A-junioren.

Het team van Harrie Decheiver ging fel van start, brak keer op keer door de defensie van UD maar was slordig in de afwerking. En als je zelf niet scoort, dan kom je in de problemen: Helios kwam echter goed weg want een schot van UD spatte uiteen op de paal.

In de 11e minuut was het Sem Thomassen die na een mooie pass van Djuan Wennink de bal strak inschoot: 0-1. In de 25ste minuut mocht Bastiaan Lieftink doorstomen: met een mooie schijnbeweging passeerde hij de keeper en schoot vrij in (0-2).

Het warme weer begon zijn tol te eisen, het tempo werd lager en was het doelman Joël de Jonge die de bal pardoes in de voeten van een UD-speler speelde. Deze kon dus makkelijk de score op 1-2 brengen.

In de tweede helft kregen beide teams nog de gelegenheid om te scoren, maar waren slordig in de afwerking. In de 77ste minuut kopte Djuan Wennink in de rebound na een corner de 1-3 binnen en dit was tevens de eindstand.

Komende dinsdag 20.00 uur speelt Helios thuis een oefenwedstrijd tegen Be-Quick Zutphen. Volgende week zaterdag de laatste bekerwedstrijd in deze poule tegen Harfsen.