Vandaag stond de wedstrijd in het teken van een eerste test voor beide trainers. Trainer Harry Decheiver speelde in beide helften met een ander elftal en ook Sander Poll wisselde na rust enkele spelers.

In de eerste helft ging het lang gelijk op. Helios was meer aan de bal en Colmschate loerde op de counter: het kon daardoor ook enkele keren goed doorbreken, maar de afwerking liet de wensen over. Helios daarentegen opende de score via Sander Krijns die een fout van de keeper genadeloos afstrafte. 1-0

Na rust een geheel ander elftal bij Helios en enkele wissels bij Colmschate. Helios liep gemakkelijk weg na een mooi doelpunten van Roy Smeitink en Dennis Hettinga. Even later kopte Lubberding na een mooie voorzet van Yilmaz fraai raak. Eindstand 4-0.

Volgende week speelt SV Helios thuis een oefenwedstrijd tegen ZAC uit Zwolle. Aanvang 14.30 uur.