Op een koude zaterdag 3 december werd er om 13.30 uur afgetrapt voor de uitwedstrijd bij SV Almen. I.v.m. het Nederlands elftal iets eerder dan de gebruikelijke tijden en fijn dat Almen hieraan mee wilde werken.

De toss werd gewonnen dus zodoende was het balbezit in de eerste minuten dan ook meteen voor Helios dat op zoek ging naar het doel van de tegenstander. Dat lukte bij vlagen vrij aardig en zo kwamen de mannen uit Deventer al vroeg op voorsprong via Bastiaan Lieftink en Jarmo van ’t Hof, maar de goal werd afgekeurd wegens buitenspel.

Daarna golfde het spel wat op en neer maar was het vooral Helios dat de bal had en Almen dat met de vlugge spitsen probeerde voor gevaar te zorgen in de Deventer defensie. Na een half uur was het dan wel raak: Jarmo van ’t Hof werd diep weggestuurd en kapte zijn tegenstander vakkundig uit en krulde de bal achter de doelman van Almen, 0-1.

Vanaf dat moment was het vooral Helios dat dicteerde en zelf genoeg kansen om zeep hielp, maar eigenlijk wel een strafschop had moeten hebben met een duw bij Van ’t Hof in de rug, maar die niet kreeg. De supporters en de spelers mochten aan de thee, voor de supporters 15 minuten om even flink op te warmen.

Over de 2e helft kunnen we kort zijn: Helios speelde overtuigend en met veel beweging en maakte een aantal mooie goals. Bastiaan Lieftink schoot na 54 minuten de 0-2 binnen, of was het toch Kursad Yilmaz die met een vlammend schot de bal achter de lijn torpedeerde? We zullen het niet weten dus komt de goal op naam van Bastiaan die de rebound hard binnenschoot.

Helios wilde meer en bleef vooruit drukken en zo mocht ook onze 3e spits van die middag Nick Beekman de 0-3 op zijn naam zetten: een mooie rush door de verdediging van Almen bracht hem 1-op-1 met de keeper en ook vandaag faalde Nick niet. Daarna was het gespeeld en was het uitzingen naar het einde.

Almen kreeg nog een goede mogelijkheid uit een ingooi die door Serkan Kinaci van de lijn werd gehaald en uiteindelijk gooide Djeremy Zandvliet de wedstrijd in het slot door in de laatste minuten de bal binnen te krullen.

Helios wist inmiddels dat Blauw-Wit gelijk had gespeeld en hiermee de koppositie over had genomen. Een mooie middag voor de mannen uit Deventer die nu 9 wedstrijden op rij zonder puntverlies zijn.

Volgende week speelt Helios thuis tegen GFC en kan het als winterkampioen de 1e seizoenshelft afsluiten. Hopelijk weer tot dan.