Je hebt van die wedstrijden: 88 minuten ben je de bovenliggende ploeg en de tegenstander komt twee keer voor keeper Treurniet en scoort de enige treffer.

Helios nam van het begin af aan het heft in handen en al gauw was duidelijk dat Enter Vooruit dat toeliet en de counter ging hanteren. Na 5 minuten was het keeper Treurniet die de inzet van de vrijstaande speler nog kon tegenhouden, maar in de 16e minuut was het Job Voortman die op rechts vrij door kon stomen en vernietigend uit kon halen: 1-0.

Daarna was het alleen Helios dat het spel bepaalde en kreeg het grote kansen via Glenn Kobussen, Sander Krijns en Jarno van de Bos om op gelijke hoogte te komen, maar hun inzet ging net naast of werd door de goed keepende Nijhof tegengehouden.

De tweede helft speelde zich in het geheel op de helft van Enter Vooruit af. Helios voerde de druk aardig op, creëerde kans op kans. Eerst was het Sem thomassen die een grote kans kreeg, maar zijn inzet ging voorlangs. Even later kreeg Bastiaan Lieftink eindelijk de ruimte om uit te halen, maar zijn verwoestende schot kwam via onderkant lat op de lijn. Enter kwam hier goed weg en hanteerde alleen de lange bal. Overleven was het motto.

Helios ging er vol voor, Fabian Put kwam in de spits, Sander kreeg nog een grote kans, maar ook deze ging er niet in. Je hebt van die wedstrijden en zoals trainer Harry Decheiver na de wedstrijd zei ‘ik kan mijn spelers niks verwijten, behalve dat ze niet scoren.’

Helios was sinds de laatste wedstrijd voor de winterstop van de vorige competitie, nog ongeslagen.

Volgende week speelt Helios thuis, aanvang 15 uur tegen Hellendoorn.

Een uitgebreide fotoreportage van de wedstrijd Enter Vooruit tegen SV Helios is terug te vinden op https://www.henkpluimers.nl/foto/ev23he24-foto/index.html