In het voorbereidingstoernooi onder de naam ‘Molenbeektoernooi’ won Wijhe’92 met 4-2 van vierdeklasser VEVO. Een wedstrijd waarbij de contouren van het elftal worden steeds meer zichtbaar werd en men tevreden op terug kijkt.

Waar Wijhe’92 tijdens het trainingsweekend verbleef in Doornspijk om een goede basis te leggen voor het nieuwe voetbalseizoen, werd er op zaterdag een wedstrijd gespeeld tegen vierdeklasser VEVO op het Molenbeek toernooi van VV Heerde. Waar Wijhe’92 eerder in de week verzuimde om een finaleplaats af te dwingen, wilden de mannen van trainer René Remie en Noah Bruggeman de derde plek veilig stellen. Revancheren met verzorgd en aanvallend voetbal waren de speerpunten.

Al snel werd duidelijk dat Wijhe’92 het overwicht had in het combinatiespel, maar nog een beetje aan elkaar en aan het natuurgrasveld als ondergrond moest wennen. Er werd getracht om vlot te combineren, maar het speltype van de tegenstander werkte niet mee. VEVO hanteerde vooral, na iedere bal onderschepping, de directe lange bal. Dit resulteerde soms in stevige persoonlijke duels. De contouren van de nieuw te vormen achterhoede worden echter steeds beter zichtbaar en daaraan was te zien dat we zelden in de problemen kwamen door goede samenwerking en accuraat ingrijpen.

De openingsgoal van de middag was voor Dolf die een voorzet van Marijn keurig binnen werkte en daarmee al zijn derde doelpunt van de voorbereiding maakte. De 2-0 kwam op naam van Marijn die met een goede steekpass van Gijs werd gelanceerd in de diepte. Marijn omspeelde de keeper en schoof de bal binnen. De 3-0 was wellicht de mooiste van de middag. Vanuit een bal onderschepping op eigen helft, kwam de bal over meerdere schijven terecht voor het doel bij Gijs. Met een droge schuiver in de lange hoek verschalkte hij de doelman van VEVO.  Ook het slotakkoord van het aantal gemaakte Wijhese doelpunten in de eerste helft kwam op naam van Lars. Vanuit een voorzet van de linkerkant, kwam hij hoger dan zijn tegenstander en kopte de bal in de lange hoek. De onnodige 4-1 viel ook vlak voor rust door miscommunicatie in de achterhoede.

De tweede helft veranderde het spelbeeld aanvallend wel, maar gescoord werd er opvallend genoeg niet. Het ontbrak vaak aan de eindpass of scherpte in de afronding voor het doel. VEVO wist daarentegen wel te scoren in de laatste minuut vanuit buitenspelpositie, maar dat mocht de pret van het geslaagde weekend niet drukken.

Wijhe’92 staat er conditioneel goed voor en laat een gretige indruk achter. De contouren van het elftal worden steeds meer zichtbaar. In de kern een jonge ploeg die nog van alles te winnen heeft. Aanstaande zaterdag gaat het dan ook officieel beginnen en starten Wijhe’92 de eerste bekerwedstrijd tegen Be Quick uit Zutphen. De Zutphense ploeg kent ook enkele mutaties t.o.v. vorig seizoen en komt uit in de 2e klasse (zaterdag). Er wordt afgetrapt om 17.00 uur in Zutphen. U bent van harte welkom!

1-0 Dolf Marsman
2-0 Marijn Ruiter
3-0 Gijs Blanke
4-0 Lars Elshof
4-1 speler VEVO
4-2 speler VEVO

Beeld van het elftal van Wijhe’92 wat zich in Doornspijk in het zweet werkte richting de slotdag van het Molenbeektoernooi.