Afgelopen zaterdag stond de stadsderby tegen Sportclub Deventer op het programma. Voor Helios een lastige uitwedstrijd waarbij het gewaarschuwd is, aangezien er vorig jaar met 6-3 werd verloren.

Je zal dus ook zeggen dat Helios goed uit de startblokken zou komen, maar niets was minder waar, de eerste 15 minuten was het rommelig en werd de 2e bal niet gewonnen. Sportclub Deventer had meer balbezit, maar grote kansen leverde het niet op. Vanaf minuut 20 kreeg Helios wat meer balbezit en overwicht, dit resulteerde in enkele mogelijkheden. Vooral via de rechterkant werd het gevaarlijk, alleen ontbrak de laatste eindpass. Zo konden Jarmo van ’t Hof, Iljen Bruinsma en Djeremy Waslander net niet goed genoeg afdrukken om de 1-0 te maken. Iedereen verwachtte een 0-0 ruststand, maar daar dacht de goed spelende Waslander anders over. Na een goede combinatie met Bastiaan Lieftink versnelde Waslander met de bal en kwam zo één op één met de keeper, hij faalde niet en schoot de bal goed het zijnet in, 1-0.

De 2e helft begon eigenlijk net zoals de 1e helft. Helios was niet scherp, werd naar achter gedrukt en had moeite met de 2e bal. Niet dat dit grote kansen opleverde voor Sportclub Deventer. De grootste kans van Sportclub Deventer was een schot van een meter of 25, die keihard op de paal uiteen spatte. Na enkele omzettingen en wisselingen door trainer Decheiver kreeg Helios wat meer grip op het middenveld en doordat Sportclub Deventer op zoek ging naar de gelijkmaker kwam er ook wat meer ruimte. Dit resulteerde in de 2e goal voor Helios. Iljen Bruinsma werd goed door Nick Beekman vrijgespeeld, nam goed aan en schoot beheerst in de verre hoek.

Zo werd de wedstrijd uiteindelijk gewoon op inzet en karakter, maar moet Helios echter wel beter gaan voetballen om het zichzelf wat makkelijker te gaan maken.