Afgelopen zondag speelde ABS de derby tegen Holten. Onder perfecte weersomstandigheden en veel publieke belangstelling ging ABS op zoek naar de eerste overwinning van het seizoen. De beginfase van de wedstrijd was dan ook voor ABS. In de eerste 10 minuten kreeg Daniël Klijn Velderman een grote kans om de wedstrijd open te breken, maar zijn schot ging net voorlangs.

Na een korte onderbreking in verband met een blessure bij Daniël bleef ABS de betere partij zonder dat dit toch echt grote kansen leidde. In de 30ste minuut kreeg Holten een 100% kans om de 0-1 te maken. Een aanval over de rechterkant kwam bij de spits uit die de bal voor een open goal voorlangs schoot. ABS kreeg in de 38ste minuut een enorme kans, uit een voorzet van Daan Anneveld kopte Wessel Nikkels net naast.

Daarna was het Holten dat tot aan de rust beter was en kansen kreeg. Uiteindelijk stond in de rust een terechte 0-0 op het scorebord. In de tweede helft was Holten de bovenliggende partij zonder dat ABS echt grote kansen weggaf. Na ongeveer 65 minuten kwam Holten op een 0-1 voorsprong. Een vrije trap werd verkeerd ingeschat en daardoor in een leeg doel gekopt.

ABS moest daardoor meer risico gaan nemen en Holten werd steeds gevaarlijker in de omschakeling. Uit een omschakelmoment maakt Holten de 0-2 waardoor de opgave voor ABS steeds lastiger wordt. ABS komt nog tot 1 kans vanuit een vrije trap is er een scrimmage voor de goal, maar dit leidt niet tot de aansluitingstreffer.

Vlak voor tijd maakt Holten de 0-3 en is de wedstrijd definitief gespeeld. In een wedstrijd waarbij ABS goed begon en Holten op een gegeven moment de overhand had, was de 0-1 het grootste kantelpunt in de wedstrijd.

Komende zondag speelt ABS uit tegen Warnsveldse Boys. Aanvang 14:00 uur.