Tegen een goed spelend Oeken heeft SV Twello de volle buit thuis gepakt. Voor het publiek was het een leuke wedstrijd om naar te kijken. Wat opviel was  hoeveel respect beide ploegen voor elkaar hadden. Zo kun je ook van een fijne wedstrijd genieten.

De eerste 5 minuten waren voor de gasten, maar de eerste kans was voor de thuisploeg. Tim Evers gaf prachtig voor op de sterk spelende Max Smaal.  Keeper Zalmai Rahman redde heel knap. Ruim 5 minuten later toonde de keeper weer zijn grote klasse door een schot van Maarten Lutje Beerenbroek boven uit de hoek te tikken. Gezegd mag worden dat Maarten steeds meer tot zijn recht komt aan de linkerkant.

Na een kwartier spelen kwam  Marco Heersema een paar centimeter te kort om de bal goed te raken. Toch werd SV Twello steeds meer de bovenliggende partij het volgende kwartier zonder echt gevaarlijk te worden.

In de 30ste minuut een goede loopactie van Max Smaal en de 1-0 kwam op het scorebord. Via Thomas Huisman deed Oeken wat terug maar keeper Steven Koopmans redde bekwaam. De vrije trap van Valentijn Mulder ging ver naast en Tim Hofenk zag zijn schot vakkundig gepakt door Steven Koopmans.

Even speelde  de thuisploeg met 10 man door een blessure. Hiervan maakte Oeken gebruik en Thomas Huisman scoorde de 1-1 vanuit het niets.

Ruststand 1-1 en kon de wedstrijd nog alle kanten op.

De tweede helft was koud 5 minuten oud  toen Max Smaal schitterend 2-1 scoorde. Op advies van de grensrechter van Oeken keurde scheidsrechter G. Vogelaar het doelpunt in tweede instantie af!

Toch werd de thuisploeg steeds dreigender. Maarten Lutje Beerenbroek ging alleen op keeper Zalmai Rahman af. Deze pareerde het schot bekwaam met een katachtige redding. Na bijna een uur spelen kreeg SV Twello een corner. Uit een onoverzichtelijk situatie scoorde Stefan Hulsebos de 2-1. Nu nog meer druk van de spelers van de thuisploeg. Tristan Roeterd gaf een pass op maat aan Tim Evers en de 3-1 stond op het scorebord.

Daarna probeerde Oeken van alles. Lange ballen hoog  voor de pot, massaal aanvallen maar de verdediging hield stand. Zelfs toen de thuisploeg met 10 man verder moest omdat een speler te traag het veld verliet terwijl er 8 meter achter hem nog een speler liep die ook werd gewisseld. Onbegrip alom hoe dit kon! De verdediging met de prima invallende Matthijs Winterman en Frank de Croon hield stand.

Zo bleven de 3 punten in Twello. Zeker verdiend.

Volgende week een uitwedstrijd tegen DVOV uit Velp.