Go Ahead Eagles heeft de thuiswedstrijd tegen Excelsior met 3-1 gewonnen. Door deze overwinning stijgt de formatie van Rene Hake voorlopig naar plek 10 op de ranglijst.

Het eerste half uur zag het er niet naar uit dat Go Ahead Eagles een makkelijke overwinning ging boeken. Excelsior heeft een aantal balvaardige spelers in het elftal en het spel was nauwkeuriger en verzorgder aan de kant van de Kralingers. Het leverde de bezoekers wel een paar mogelijkheden op maar de grootste kans was voor de thuisploeg. Philip Rommens schoot de bal net iets te traag in de lange hoek waarna doelman van Gassel redding kon brengen.

Op het moment dat de wedstrijd meer in evenwicht leek te komen wervelde de thuisploeg. Het voorbereidende werk van Edvardsen en Rommens bij de 1-0 was wellicht net zo mooi als de de goal van Willumsson. Nog geen minuut later maakte Bobby Adekanye met een prachtige solo de 2-0. De wedstrijd stond op zijn kop en Excelsior was klaar om op de pijnbank te gaan. Linthorst en Adekanye lieten enorme kansen op de 3-0 liggen.

De tweede helft begon minder voortvarend voor de thuisploeg en het moest de eerste kans schenken aan Excelsior. Jeffrey de Lange wist op katachtige wijze te redden waardoor de ruime voorsprong in stand bleef. Na ongeveer een uur spelen kwam Isac Lidberg plots in een 1 tegen 1 situatie terecht die de spits koelbloedig wist af te ronden. De wedstrijd was daarmee gespeeld en Go Ahead Eagles speelde het ook op een rustige wijze uit. Een klein smetje was de 3-1 maar daarna is de ploeg van Hake niet meer in de problemen geweest.

Een aardig optreden van Go Ahead Eagles dat de zaken aardig op orde heeft. Adekanye leverde vanavond, Lidberg scoort weer en Amofa in het hart van de defensie is een genot om naar te kijken.