Helios heeft vanmiddag flink uitgehaald tegen “angstgegner” SV Harfsen en gewonnen met 8-2.

Binnen 2 minuten kreeg Helios al de kans op de 1 tegen 0, maar de keeper wist de inzet van Jarmo van ‘t Hof te blokkeren. Een minuut later was het wel raak. Jarmo van ‘t Hof werd strak ingespeeld en tikte de bal door op de inlopende Djeremy Waslander die fraai inschoot (1-0). Nog geen minuut later was het 1-1: Jimmink kopte fraai in, maar hier ging een fout van Jeray Gallanggadjir aan vooraf. In de 7e minuut schoot Yilmaz vanuit een vrije trap net naast.

Helios ging volop door en in de 16e minuut werd er weer een bal fraai afgelegd door Jarmo van ‘t Hof op Iljen Bruinsma en Iljen rondde fraai af 2-1. Nog geen minuut later brak Nick Beekman door, maar zijn lob over de keeper ging net naast. In de 19e minuut brak Harfsen op links door, maar door knap verdedigingswerk van Glenn Alberts werd de inzet van Harfsen geblokkeerd.

In de 23ste minuut kreeg Helios een corner. Iljen Bruinsma’s inzet werd door Harfsen slecht verwerkt en was het de jonge Bastiaan Lieftink die hier wel raad mee wist: 3-1. Direct daarna werd Van ‘t Hof gewisseld, want Jarmo had na een botsing bij de tweede goal van Helios last gekregen van zijn ribben. Djeremy Zandvliet kwam erin en nog geen minuut later werd hij bediend door Bastiaan Lieftink. Zijn eerste balcontact was dus meteen raak en betekende de 4-1.

Een minuut voor rust werd er weer een fraaie aanval door Helios opgezet. Djeremy Waslander stuurt Nick Beekman weg op rechts en zijn strakke voorzet werd door de ingekomen Bastiaan Lieftink ingetikt. Rust 5-1.

Na rust ging Helios volop door en een mooie combi tussen Bastiaan Lieftink en Djeremy Zandvliet werd knap geblokkeerd door de keeper van Harfsen. In de 49ste minuut kreeg Glenn Alberts een strakke voorzet van Harfsen tegen onderkant voet en werd door keeper Joel de Jonge opgepakt. De scheidsrechter zag hier een terugspeel bal in en vanaf 5 meter schoot Harfsen de 5-2 in.

Nog geen minuut later brak Bastiaan Lieftink door: hij passeerde de keeper, maar zijn inzet ging tegen buitenkant paal. In de 57ste minuut brak Iljen Bruinsma op links door en werd binnen het zestienmetergebied neergelegd. Penalty en Glenn Alberts schoot fraai in 6-2. Even later was het Bastiaan Lieftink die Djeremy strak inspeelde en zijn directe inzet liet de keeper kansloos. In de 88ste minuut gaf Sercan een mooie voorzet richting het doel van Harfsen: iedereen miste de bal behalve Djeremy Waslander die de bal vrij kon binnen lopen. Eindstand 8-2.