Helios startte tegen SV Vaassen zonder de geblesseerden Bruinsman, Duteweerd, Podt, Alberts, Serkan en de door griep gevelde keeper Joël de Jonge. Toch wist trainer Decheiver een team binnen de lijnen te brengen dat met 1-3 won.

Helios moest eerst wennen aan deze totaal andere opstelling en begon slordig aan de wedstrijd. Vaassen profiteerde daar goed van en bracht, maar wel op een ongelukkige manier voor de verdediging van Helios, na 5 minuten door Pannekoek de stand op 1-0. Helios was vanaf dat moment wakker en combineerde steeds beter op de grasmat van Vaassen.

In de 18de minuut schoot Bjorn Groot Hulze tegen de paal en de rebound werd ingeschoten door de goed oplettende Djeremy Waslander: 1-1. Dit was tevens de ruststand.

Na rust creëerden beide teams diverse kansen, maar wisten niet tot scoren te komen. In de 75ste minuut kreeg Nick Beekman na een mooie aanval de kans op 1-2, maar hij schoot tegen de keeper. Even later was het weer Beekman die op rechts goed doorkwam en zijn voorzet werd door Roy Smeitink ingeschoten: 1-2.

Vaassen probeerde het nog wel, maar kwam niet verder dan de 16. In de 90ste minuut maakte Helios het bekwaam af via Djeremy Waslander, die Roy Smeitink in stelling bracht: 1-3. Decheiver bracht in de laatste 10 minuten nog A-speler Riley Ramerman in.

De volgende wedstrijd is de laatste voor de winterstop, thuis tegen Overwetering.