Davo heeft de eerste overwinning van het seizoen binnen. In een belangrijk duel tegen hekkensluiter FC Ulu Spor werd een meer dan verdiende 1-3 zege geboekt.

Davo begon niet onaardig aan het duel. Na 10 minuten spelen kwam Jesper van den Berg al alleen op de doelman af en in de tegenaanval moest Davo-doelman Zoran van der Leije redding brengen. In de 22ste minuut een kans voor Sidney Pinkster, daarna waren er weer mogelijkheden voor de thuisploeg. Zelfs een open kopkans werd door FC Ulu Spor niet benut.

In de 37ste minuut kwam Davo op voorsprong. Onnie Ngoetra schoot tegen de doelman aan, maar in 2de instantie was het wel raak: 0-1. Slechts 2 minuten later was daar een eigen doelpunt van FC Ulu Spor en stond het 0-2. De voorsprong had voor de rust nog groter kunnen worden, maar Gerrit Amelink zag zijn doelpunt afgekeurd wegens buitenspel (?), terwijl de grensrechter niet vlagde.

Na de rust kwam Davo sterk uit de startblokken en had direct al het duel kunnen beslissen. Ronald Boudewijnse kreeg een kans en een perfecte aanval via Mitchell Pinkster en Sidney Pinkster had meer verdiend. In de 63ste minuut alsnog een doelpunt voor Davo. Een als voorzet bedoeld schot van Jesper van den Berg belandde zowaar in het doel: 0-3.

Om onbegrijpelijke reden ging Davo ineens ‘achteruit voetballen’ in plaats van nog verder door te drukken. Dat leverde kansen op voor FC Ulu Spor en zelfs een strafschop na een handsbal. Deze werd koelbloedig benut: 1-3. Daar bleef het ook bij en zo kon Davo eindelijk eens een zege noteren.

Volgende week volgt de laatste wedstrijd van 2019; thuis tegen SV Zwolle.