Met 1-5 heeft SV Twello de uitwedstrijd in Arnhem tegen ESA gewonnen. In de rust zag het daar niet naar uit. De stand 1-1 gaf de verhouding goed weer, maar in de 2de helft schakelden de gasten een versnelling hoger en werd de hoge score bereikt.

Het eerste kwartier was een periode van aftasten. Het tempo was traag en de bal werd veel rond gespeeld. De thuisploeg kreeg een paar mogelijkheden door Kelvin Polman en Megarvio Bakboord, zonder echt gevaarlijk te worden. De spelers van Twello zag je helemaal niet voor het doel van ESA. Pas in de 26ste minuut schoot Job Bruntink voor het eerst op het doel, maar zag zijn schot net naast gaan.

Na een half uur spelen volgde pas de eerste snelle aanval van SV Twello. Tim Evers gaf een bal op maat aan Job Bruntink en zijn voorzet was op maat. Masora Oraile tikte knap binnen 0-1. Langzamerhand groeide SV Twello in de wedstrijd zonder groots te spelen. Vanuit het niets scoorde ESA door Honorio Bambi tegen 1-1 in de 39ste minuut. Tot aan de rust gebeurde er niet veel meer en de 1-1 stand was terecht.

Na de rust een iets ander spelbeeld. De ploeg uit Twello was dominanter en speelde meer naar voren. In de 47ste minuut een kans voor Job Bruntink, maar zijn schot was te zacht. Andere spelers stonden er beter voor, maar die zag hij helaas niet staan. Steeds meer speelde het spel zich nu af op de helft van de gastheren. In de 57ste minuut een mooie passeerbeweging van Tim Evers en hij krulde de bal stijlvol boven in de hoek 1-2. Nog heel even deed ESA wat terug. Een vrije trap van grote afstand schampte de bovenkant van de lat.

Daarna was het woord aan de ploeg van trainer Harold Dengerink. In de 75ste minuut een corner van Maarten Lutje Beerenbroek en Stefan Hulsebos kopte strak de 1-3 binnen. Niet veel later een schitterende pass van Ryan van der Burg aan Job Bruntink en de 1-4 verscheen op het scorebord. Nog was de koek niet op. Pal voor het einde gaf Job Bruntink de bal op maat aan Joris Maalderink en de eindstand 1-5 werd bereikt.

Met 3 punten terug naar Twello. Volgende week een thuiswedstrijd tegen de Treffers uit Groesbeek. Aanvang 14.00 uur. Dan vanaf het begin laten zien waar je staat.