Voor aanvang van de wedstrijd liep Helios door een erehaag van pupillen en de spelers van Enter Vooruit het veld op. En kreeg de aanvoerder een prachtige bos bloemen. Voor Helios ging het vanmiddag om de eer, er was iets goed te maken. Tegen alle verhoudingen in verloor Helios uit tegen Enter met 1-0. Voor Enter was er nog wat te halen. Men wilde voorkomen om op de vierde plek te eindigen, want dan moet er dinsdag al worden gevoetbald.

Losser werd derde na winst op Wilhelminaschool en Enter werd na de 2-2 tegen Helios vierde. En moet naar Swifterbant.

Helios kan zich richten op de tweede klas. Wat wordt het? Gaan we naar Twente of gaan we naar Gelderland en de Flevopolder? Voor de komende weken is het voor sommige jongens wonden likken. Bastiaan Lieftink traint na een langdurige blessure weer volop mee en Sander Krijns is herstellende van een aanslag op zijn enkel van vorige week bij Juventa12.

Zoals gezegd was er voor Enter wat te halen. Men ging fel van start, probeerde Helios al vroeg op te vangen, maar kon niet voorkomen dat door goed samenspel Helios enkele keren goed voor het doel van keeper Nijhof kwam. Maar de goed keepende Nijhof pareerde alle inzetten van o.a. Hettinga en Glenn Albers. In de 42 ste minuut kreeg Jarmo van ‘t Hof een grote kans. Een mooie voorzet van Jeray Galanggadjir werd door Jarmo, vrijstaand, te zacht ingekopt. Rust 0-0

Helios ging in de tweede helft fel van start, creëerde via Ijen Bruinsma en Hettinga enkele kansen. In de 58 ste minuut was het raak. Een mooi genomen corner van Glenn Kobussen werd hard door Fabian Put ingekopt 1-0. Nog geen minuut later was het 1-1. Na een genomen corner kwam de bal vanuit de kluts voor de voeten van Jesse Nijkamp die vanaf de 16 hard inschoot. In de 65 ste minuut kwam de bal na een mooie combinatie tussen Hettinga en Grijpsma voor de voeten van Jarmo Van ’t Hof maar zijn inzet werd net door een verdediger van Enter geblokt. In de 71 ste minuut kreeg Enter een kadootje. Er werd slecht uitverdedigd waardoor Rocco Eertink de trekker kon overhalen 1-2. Helios voerde de druk op en in de 76 ste minuut stuurt Glenn Kobussen met een mooie pas Jarmo weg die met een mooie lob de keeper wist te passeren. 2-2. Even later dacht iedereen dat Helios nog de 3-2 zou scoren. Een vrije trap van Glenn Kobussen belande op binnenkant paal. De terugspringende bal kon Serkan Kinaci niet voldoende onder controle krijgen waardoor een verdediger van Enter de bal kon wegrossen.

Afscheid aanvoerder Mike Gerritsen

In de 85ste minuut kreeg Mike een publiekswissel. Alle spelers, toeschouwers en spelers van Enter applaudisseerden voor Mike. Hij gaat het komende seizoen de jo19.1 onder zijn hoede nemen.