Helios speelde vandaag tegen Daarlerveen en was gewaarschuwd. Daarlerveen verloor vorig seizoen thuis maar één wedstrijd. Helios hield daar geen rekening mee en ging zoals gewoonlijk, zonder de geblesseerde Djeremy Waslander en Dennis Hettinga, fel van start.

Binnen enkele minuten creëerde het goed voetballend enkele grote kansen. Eerst was het Sander Krijns die na 3 minuten de score kon openen, maar zijn inzet wist de keeper te keren. Twee minuten later was het wel raak. De in de basis gestarte Bastiaan Lieftink trok van links naar binnen en haalt vanaf 18 meter vernietigend uit en liet de keeper kansloos. 0-1

Even later combineerde Jarmo van ’t Hof zich met Bastiaan het 16 metergebied in, maar zijn inzet ging via de voet van de verdediger net over. In de daaropvolgende aanval combineerde Krijns en Kinaci zich door de verdediging waarna Lieftink de kans kreeg te scoren, maar schoot tegen de keeper op.

Helios ging door, kreeg twee corners achter elkaar en bij de tweede corner schoot Lieftink tegen de paal. Pas na 20 minuten werd het voor het eerst gevaarlijk voor het doel van Helios. Kwam combinerend bij de 16 en het schot wat daarop volgde werd door de goed keepende Sven Kreukniet goed verwerkt.

Daarlerveen kroop daarna meer en meer uit zijn schulp, maar echt gevaarlijk werd het nog niet, maar kreeg Helios wel te maken met twee blessures. Eerst was het Jarno van de Bos die vervangen werd door Sven Thomassen, Kinaci ging daardoor naar de rechtsback plaats. Vlak voor rust kreeg Jarmo van ‘t Hof vanuit een vrije trap de bal hard tegen het hoofd en werd uit voorzorg in de rust gewisseld.

Nick Beekman kwam in het veld en Bastiaan speelde op de plak van Jarmo. Mooi dat Helios zo’n brede selectie heeft, want de Jonkies brachten al snel de verdediging van Daarlerveen in verlegenheid.

Eerst was het Sem Thomassen die op links door Mike Gerritsen werd weggestuurd en wist vanaf een meter voor de achterlijn met een strakke voorzet de ingekomen Lieftink te bereiken die de bal inschoot. 0-2, maar helaas, de grens steekt de vlag de lucht in en de scheidsrechter neemt dit over.

Nog geen minuut later wist Bastiaan in de 61ste minuut op links door te komen en zijn voorzet werd door de inkomende Sem Thomassen hard ingeschoten (0-2). Rustig uitvoetballen zou je zeggen, maar dat zit niet in de genen van Helios. In de 77ste minuut verloor Roy Smeitink de bal op het middenveld en combineerde Daarlerveen zich heel snel naar het doel van Kreukniet die kansloos was bij de inzet van de spits: 1-2.

Even was Helios de organisatie kwijt, maar wist de achterste linie de schade beperkt te houden. Helios kreeg nog een schot op de lat en kroop door het oog van de naald. Er waren nog enkele countermogelijkheden en was het Nick Beekman die door Krijns vol in de loop werd aangespeeld, de laatste man passeerde en zijn schot bepaalde de eindstand op 1-3.

Volgende week speelt Helios uit in een bekerwedstrijd tegen 2e klasser en huidige koploper Hierden.

Bronclubcorrespondent SV Helios
Vorig artikelFC RDC toont karakter en buigt 3-0 achterstand om naar verdiend gelijkspel.