In Enschede tegen Drienerlo waren de intenties duidelijk en op een spekglad kunstgrasveld kreeg FC RDC de eerste grote kans toen Niek Riksten uit een vrije trap vrij kon binnenschieten maar de keeper redde.

Vreemd genoeg kantelde het wedstrijdbeeld en grossierde FC RDC in foute keuzes met als gevolg 3 tegendoelpunten in zeer korte tijd. Alles wat tegen kon zitten zat in deze 20 minuten tegen wat resulteerde in een schier onmogelijke opgave dit nog recht te trekken. Toch kwam daar de volwassenheid van FC RDC boven drijven en we bleven voetballend op jacht naar de aansluiting. De altijd ijverige Victor Evenblij zette goed druk, ontfutselde de tegenstander de bal af en eindelijk een treffer van FC RDC.

In de rust werd er weinig gesproken over de fouten, want die waren immers toch verleden tijd. Er was zeker nog geloof op een goede afloop en met veel energie gingen we op jacht naar de 3-2. De overhand hadden we zeker, maar de doelpunten bleven uit. Er werd gewisseld om toch nog meer te creëren en uit een fantastische aanval door het hart tussen Jaydey Bongers en Stijn Rorije moest Luuk Helms gevloerd worden en Luuk schoot de penalty feilloos binnen.

Dit was de opmaat naar meer, maar uiteraard werd de resterende tijd ook een tegenstander. Dat de ploeg tot het gaatje ging, was duidelijk en na een steekpass van Jaydey kon Kai vd Beld de bevrijdende terechte gelijkmaker binnen schieten. 3-3 na een 3-0 achterstand is mooi, maar FC RDC wilde meer en kreeg nog één enorme kopkans na de zoveelste corner in het tweede bedrijf, maar die stunt ging helaas net niet door.

Teleurstelling over het feit dat we een aantal cadeautjes weggaven, maar uiteindelijk tevredenheid over de getoonde mentaliteit.