Na een lastige middag in Harfsen is SC Deventer er niet in geslaagd om met de eerste driepunter terug te keren uit Harfsen. De thuisploeg was na rust bijzonder efficiënt en kon in een kwartier na rust de ban breken.

Sc Deventer begon goed, maar had moeite met de opportunistische speelwijze van de thuisploeg die de ruimtes op het middenveld beter wist te benutten. Na wat aanpassingen kwam er langzaam wat grip en dit resulteerde in een aantal kansen voor de gebroeders Jongsma. Calvin Jongsma kwam 1 keer oog in oog met de doelman, maar zag zijn inzet door goed keeperswerk naast de goal worden gewerkt. Niet veel later een kans in de rechterzijde van de 16 voor broer Nigel. Zijn inzet kon ook ter nauwer nood tot een corner worden verwerkt.

Op slag van rust een grote kans voor de thuisploeg: vanuit een vrij trap kon een inzet worden gekeerd door Nelson Lammertink, maar in de rebound kon er worden afgewerkt. Dit gebeurde vanuit buitenspelpositie en de goed leidende scheidsrechter Spoon uit Enter keurde de goal af.

Na rust een fase die men in Deventer liever snel vergeet. Koud uit de startblokken kwam de thuisploeg 2 keer goed door over de rechterflank en kon er worden voorgezet op inlopende mensen. Hieruit volgden de 1-0 en 2-0 op vrij identieke wijze. Niet veel later volgde ook de 3-0, na een afgeslagen voorzet kwam de bal alsnog rond de 16 in het bezit van een speler van Harfsen die af kon drukken en beheerst de 3-0 achter doelman Lammertink schoot.

Er zat voor SC Deventer weinig anders op dan de wonden te likken en in het restant van de wedstrijd proberen de rug te rechten. Dit ging buitengewoon aardig, maar leidde helaas niet tot grote kansen. Na 90 minuten werd er afgefloten met een 3-0 stand in het voordeel van de thuisploeg. Voor SC Deventer de 2 nederlaag deze competitie.

Volgende week zijn de mannen van Wouter Groot Lipman een week vrij om het de week daarop thuis op de eigen Zandweerd op te nemen tegen Teuge. De ploeg van trainer Hans uit den Bogaard staat met 7 punten uit 3 wedstrijden op de derde plek. Aan de Deventenaren de lastige taak om de drie punten in eigen huis te houden. Aftrap 28 oktober om 15.00 uur. Graag tot dan!