Helios heeft de belangrijke wedstrijd tegen stadsgenoot Sportclub Deventer overtuigend met 5-1 gewonnen.

Helios startte furieus; in de 4e minuut werd Nick Beekman op rechts door Jeray Gallanggadjir weggestuurd en zijn voorzet werd door Bas Liefting strak ingeschoten 1-0. Dan ga je er voor zitten, wat gaat het worden?

Maar Sportclub liet zich ook niet onbetuigd in de beginfase, en creëerde door mooi combineren in de 7e minuut de eerste kans, maar de inzet ging net naast. In de 10 minuut liet de keeper van Sportclub zien bij corners onzeker te zijn: Jarmo van ‘t Hof kreeg bij de corner via de keeper de bal voor de voeten, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald.

Twee minuten later sneed Bas Lieftink op rechts door de defensie van Sportclub Deventer, maar zijn schot werd op tijd geblokkeerd. In de zes minuten daarna creëerde Helios drie opgelegde kansen, maar deze werden jammerlijk gemist. In de 19e minuut kreeg Helios weer een corner; de keeper van Sportclub ging onder de bal door en de bal werd makkelijk ingetikt door Bas Lieftink, 2-0.

In de 25 ste minuut combineerde Sportclub zich door de defensie van Helios, maar Joel de Jonge was er als de kippen bij. Toch was het Sportclub Deventer dat vlak voor rust toeslag en het scoorde op een mooie manier de 2-1. In de rust werd de licht geblesseerde Glenn Alberts gewisseld voor Kursad Yilmaz.

Yilmaz had in de 53ste minuut de 3-1 op zijn voeten liggen, maar de mooie voorzet van Mike Gerritsen werd volledig vrijstaand, half geraakt en ging naast. Even later was het wel raak: Nick Beekman werd diep weggestuurd en kwam oog in oog net de keeper die hij kansloos liet. 3-1.

In de 64ste minuut kwam Jarmo van ‘t Hof oog in oog met de keeper en schoot de 4-1 binnen, toch? Of buitenspel? De grensrechter vond van wel, maar de scheidsrechter nam het niet over. Hierna werd Jarmo gewisseld voor Sem Thomassen. In de 75ste minuut was het weer Beekman die op rechts doorbrak en zijn voorzet werd koel afgewerkt door de jonge Bas Lieftink, die zijn derde inschoot (5-1) en hiermee was de wedstrijd gespeeld.

Toch kreeg Lieftink nog de kans om zijn vierde in het net te leggen: een mooie strakke voorzet van Sem Thomassen werd door Lieftink half geraakt en ging over. Trainer Harry Decheiver wisselde nog eens twee spelers voor twee jonkies uit de O19 groep, Nino van Gelder en Sem Brunsveld. Sem maakte zijn debuut in het 1e. Zo eindigde Helios met vier O19 spelers in het veld.

Door deze overwinning blijft de voorsprong op Blauwwit’66 vier punten en speelt Helios komende zaterdag tegen de Kon. UD.