Op een drukbezocht en gezellig sportpark Colmschate-Zuid werd er om 15.00u afgetrapt voor de Deventer-derby tegen FC RDC. De nummers 2 en 3 van dat moment, dus het beloofde een mooie en spannende middag te worden.

De eerste minuten van de wedstrijd probeerde FC RDC op te bouwen en zocht het naar ruimtes om tot kansen te komen, maar de defensie van de blauw-witten stond deze middag als een huis. Mike Gerritsen kon de bal in de 7e minuut van de wedstrijd onderscheppen en Djeremy Waslander bereiken, die niet twijfelde en de diepgaande Nick Beekman oog in oog met Jesse Klopman kon zetten: Nick schoot de bal beheerst binnen en zo stond het 1-0 voor de thuisploeg.

Vanaf dat moment was het ook vooral Helios dat de wedstrijd dicteerde en bleef aandringen op zoek naar meer mogelijkheden en die kwamen er. Na 18 minuten was het Jarmo van ’t Hof die, na een overtreding in het strafschopgebied op Ijen Bruinsma, de penalty beheerst binnen schoot, 2-0. Daarna kwam FC RDC iets beter in het spel en kreeg het een grote kans met de diepgaande Stijn Rorije, maar die schoot net naast.

Vlak voor rust had Helios de wedstrijd al op slot kunnen gooien via Serkan Kinaci en Ijen Bruinsma. Serkan kwam na een mooie lange bal van Jeray Galanggadjir 1-op-1 met de keeper, maar faalde en een waanzinnig schot van Ijen spatte uit één op de lat, dus helaas bleef de 2-0 op het scorebord staan. Een meer dan prima 1e helft voor de mannen in het blauw en wit en zo mochten de spelers aan de thee.

In de 2e helft kwam Helios weer sterk uit de startblokken en creëerde kans op kans om de definitieve genadeklap uit te delen en die kwam er dan uiteindelijk ook via de uitstekend spelende Nick Beekman. Na weer een loopactie in de diepte schoot hij de bal onder de keeper door en zo stond het 3-0 voor de thuisploeg. De 2e helft kabbelde voort en uiteindelijk mocht Jarmo de eindstand op het scorebord zetten middels een kopbal uit een corner van Nick. En dan mogen we de fantastische redding uit de bovenhoek van Joël de Jonge niet vergeten na een poeier van Rorije aan het einde van de wedstrijd.

Helios bleek vandaag nog een maatje te groot voor het zeker niet slecht spelend FC RDC en dat is een compliment voor beide ploegen. Dat Helios gegroeid is als team, is duidelijk en is het de vraag waar dit gaat eindigen. De supporters hebben genoten van een mooie voetbalmiddag en zo staat de ploeg van Harry Decheiver nu op 1 punt van koploper Blauw Wit ’66.

Aankomende zaterdag speelt Helios uit en bij FC Winterswijk. Daarvoor staat een bus gereserveerd, supporters die mee willen kunnen zich aanmelden via de bekende kanalen.