Sallandia heeft de 1e nederlaag van het seizoen geleden, want van stadsgenoot De Gazelle werd met 0-1 verloren.

De wedstrijd was amper een halve minuut oud toen Molemans 1-op-1 met de keeper kwam en een enorme kans kreeg die helaas werd gemist. Daarna twee duels waarbij er overduidelijk werd vastgehouden binnen het strafschopgebied, maar de zeer matig fluitende scheidsrechter Ihtiyar geen strafschop gaf. Bij de eerste aanval van de Gazelle werd er voor hetzelfde vergrijp wel een strafschop gegeven.. Deze strafschop werd keurig in de hoek geplaatst. In het vervolg van de 1e helft veel overtredingen en een verbaal aanwezig Gazelle, maar geen kansen aan beide zijden. Met deze stand gingen we dan ook rusten.

Net na rust een hoekschop die door Molemans op de pantoffel werd genomen. Nog steeds snapt niemand dat deze kanonskogel via 2 palen weer uit het doel verdween. In de 60ste minuut een forse overtreding op Van Krieken die met donkerrood bestraft had moeten worden, maar de scheidsrechter van dienst gaf hier helemaal niets voor. Van Krieken zal dit kalenderjaar niet meer in actie komen. In de laatste minuut nog een kans voor Molemans, maar zijn inzet verdween wederom via de binnenkant van de paal niet in het doel.

Zuur is het om te verliezen als je tegenstander 1x op doel schiet in een wedstrijd. Aan de andere kant haalden wij zelf ook niet het juiste niveau. De Gazelle heeft de grenzen opgezocht en een stuk erover met een ervaren ploeg. Er is werk aan de winkel voor ons om met dit soort situaties om te gaan, zeker als een scheidsrechter volledig faalt.

Na afloop bleven beide selecties lang in het clubhuis hangen en was het ondanks het resultaat nog lang gezellig.