Wat heeft de ploeg uit Twello het er in Groesbeek tegen de Treffers bij laten zitten. Een 1-2 voorsprong werd op kinderlijke wijze geheel weggegeven. Sommige mensen langs de lijn gebruikten zelfs het woord blamage.

Wat had de ploeg uit Twello van vorige week geleerd? Niet veel bleek al gauw. Niet geconcentreerd genoeg beginnen. Geen felheid genoeg. Al in de 2de minuut had Ciaran Forde zijn ploeg op voorsprong moeten schieten, maar van slechts 1 meter van het doel was zijn inzet te slap.

Even later een vrije trap voor de gastheren. De hele middenlinie en achterhoede stond erbij en deed niets. Met een vlammend schot was keeper Steven Koopmans kansloos. Weer loop je zo achter de feiten aan.

Heel langzaam komt SV Twello iets terug in de wedstrijd. Job Bruntink schiet rakelings voorlangs en na een kwartier spelen is Ciaran Forde 3 spelers te slim af. Hij wordt binnen de beruchte lijnen onjuist aangevallen. Strafschop. Maar dit keer weet Tim Evers deze mogelijkheid niet te benutten.

De druk van de gasten neemt toe en een prachtige vrije trap van Maarten Lutje Beerenbroek kopt Stefan Hulsebos knap binnen 1-1. Daarna steeds meer mogelijkheden voor de Twellonaren, maar het gif ontbrak. Gezegd moet worden dat de thuisploeg heel gevaarlijk was op de counter. Dit had al een waarschuwing moeten zijn.

Zo werd er met 1-1 gerust. Twello had zichzelf te kort gedaan op velerlei gebied

Na de rust een feller startend SV Twello. Kansen in overvloed. Maar geen doelpunt. Pas in de 62ste minuut schiet Pim Elders zijn ploeg op voorsprong uit een mooi passje van Ryan van der Burg. Nu was de thuisploeg kwetsbaar. Maar ook nu maakten de spelers van Twello er geen gebruik van.

Nee in plaats van compact te spelen en veel mensen achter de bal te houden, wilde men 1-3 maken. Hoe moeilijk maak je het jezelf dan! Middenveld veel te ver naar voren. De verdediging kon dit zo niet belopen.

Andere keren heeft de ploeg het laatste kwartier conditie over, maar het leek wel of ze dat deze middag te kort kwamen. Ze werden van het kastje naar de muur gestuurd. Liefst 4 doelpunten in ruim een kwartier. Bedroevend om te zien. Abukar Sharif wist wel raad met de hem geboden ruimte.

Gelukkig hoefde de prima leidende scheidsrechter P.A. de Boer weinig tijd bij te tellen. Komende week voldoende werk aan de winkel. Er zal veel te bepraten zijn en er zal keihard getraind moeten worden om thuis de Paasberg te verslaan.

Vorig artikelAdelaarsoog op Utrecht uit
Volgend artikelDe Esch van de mat geveegd door Helios