Vorige week verloor SVVN met 8-1 van Losser, dus was er wat recht te zetten tegen de koploper.

Van het begin af aan kon je zien dat het menens was voor SVVN. Men ging vol op de aanval en zette Helios onder grote druk. In de 5e minuut was het al raak. Een lange bal viel tussen Jeray Galanggadjir en de uitkomende keeper Sven Kreukniet in. Sven schatte even de bal verkeerd in en het was de spits van SVVN die daarvan profiteerde en de 1-0 op het scorebord bracht.

Helios probeerde onder de druk uit te komen en via Glenn Kobussen en Sander Krijns ontstonden er wat kleine kansjes. Toch was het weer SVVN dat in de 10e minuut via de linkerkant een grote kans kreeg, maar de inzet van de SVVN-speler ging gelukkig voor Helios over.

Even later kreeg Ijen Bruinsma een kans om in te schieten, maar zijn inzet werd net geblokt door de verdediger. In de 17e minuut werd Ijen Bruinsma diep weggestuurd door Jarmo van ’t Hof en ook zijn inzet werd wederom geblokt, maar nu door de goed uitkomende keeper van SVVN. Deze wist daarna nog drie keer een 1-op-1 situatie de inzet van de snelle Nick Beekman te stoppen.

Rust 1-0. Helios moest in de 2e helft uit een ander vaatje tappen..

Jeray Galanggadjir kwam niet meer terug en bleef geblesseerd achter in de kleedkamer. De van een blessure teruggekeerde Mike Gerritsen kwam in zijn plaats. Helios voerde de druk steeds meer op, Krijns ging meer en meer naast Jarmo in ’t Hof spelen en stichtte daardoor meer en meer gevaar in het 16 meter gebied. In de 69ste minuut was het raak, Jarmo werd binnen de zestien in de draai onderuitgehaald en de daarop gegeven penalty werd door Jarmo weer snoeihard ingeschoten: 1-1.

Helios wilde meer en ging volop in de aanval. SVVN hanteerde steeds meer de lange bal en was enkele keren zeer gevaarlijk, maar keeper Sven Kreukniet was in de lucht en in het doel nu heer en meester.

Ook Sercan Kinaci kreeg op de rechterflank steeds meer de ruimte om zijn kracht van snelheid en goede passing te tonen. Zo ook in de 87ste minuut. Sercan trok naar binnen en zijn pas kwam bij de vrijstaande Sem Thomassen die de bal van 16 meter strak inschoot. 1-2.

SVVN probeerde daarna de 2-2 te forceren, maar door vermoeidheid kwamen de passes niet meer aan en kon Helios na het laatste fluitsignaal deze drie belangrijke punten mee naar huis nemen.

Helios is nu weer koploper. Heeft 5 punten voorsprong op Enter Vooruit dat in Hellendoorn met 3-2 onderuitging. Enter daarentegen heeft een wedstrijd minder gespeeld.