Op 2de paasdag stond er een mooie wedstrijd op het programma op Sportpark de Achterhoek. Het was de wedstrijd tussen nummer 7 Sportclub Brummen en nummer 11 SV Colmschate ’33. Het was vooral een mooi duel voor de beide hoofdtrainers. Rowdy van der Hoop nam het op tegen zijn jongere broertje, en oud trainer van SV Colmschate ’33, Djordi van der Hoop.

Op het zonovergoten sportpark werd om 14.00 de wedstrijd voor het eerst gefloten door arbiter Taflan. Het was meteen de thuisploeg die de aanval koos en Colmschate leek direct na 2 minuten al op voorsprong te komen. Na goede aanval komt de bal aan de rechterkant terecht bij Jaroah Sneller. Die heeft een puntgave voorzet in huis op het hoofd van Jard Kamperman Leferink. Laatstgenoemde kopt de bal achter doelman Van Breeschoten, maar het is de attente Kjell Rexwinkel die de bal miraculeus van de lijn afhaalt.

Het was goed zichtbaar dat dat SV Colmschate ’33 erg veel vertrouwen gaf. Het was dan ook de geel-zwarten die de baas waren in de eerste helft. De thuisploeg voetbalde makkelijk, won de duels op het middenveld en kwam makkelijk tot aanvallen. Tot een grote kans leidde dit nog niet. De eerste grote kans van Sp. Brummen kwam na ongeveer 25 minuten spelen. Na een goede pass kwam de bal terecht bij Rico van Ginkel. Rico van Ginkel dacht de bal te kunnen afwerken, maar het was tweemaal Yoel Finke die razendsnel uit zijn doel kwam en de inzet redde van Rico van Ginkel.

Waar iedereen van een 0-0 ruststand lijkt uit te gaan is het tóch SV Colmschate ’33 dat vlak voor rust op voorsprong komt. Na een goede actie aan de rechterkant, komt Dean ter Stege aan de bal. Dean ter Stege draait naar zijn linkerbeen en schiet onberispelijk raak: 1-0. Een knappe en verdiende treffer voor de thuisploeg.

Na de rust is het de uitploeg die scherper uit de rust komt. Het is goed te zien waarom de ploeg van Djordi van der Hoop de laatste tijd goed in vorm steekt, want de 3 middenvelders Rico van Ginkel, Arthur van Hierden en Lucas Knip weten elkaar makkelijk te vinden. Hier heeft SV Colmschate ’33 zichtbaar moeite mee. De thuisploeg loopt té ver achteruit, waardoor Sportclub Brummen sterker wordt. Een kans creëren doen ze op dat moment niet.

Na ruim 62 minuten spelen wordt de wedstrijd compleet op zijn kop gezet door scheidsrechter Taflan. Het is Rico van Ginkel die de diepgaande Stan Hurenkamp bereikt en die schiet 1-1 binnen. De vlag gaat direct omhoog bij de grensrechter van de thuisploeg, maar scheidsrechter Taflan staat op 40 meter en geeft aan het beter te zien dan de grensrechter van SV Colmschate ’33.

Ruim 2 minuten later vindt Lucas Knip de vrijstaande Rico van Ginkel en weer gaat de vlag omhoog. Dit keer staat Van Ginkel zo’n 5 meter buitenspel. Tot ieders verbazing laat arbiter Taflan de grensrechter van SV Colmschate ’33 opnieuw staan en keurt hij de treffer goed! Een zeer pijnlijk moment voor de thuisploeg. Zeker omdat zelfs de supporters die uit Brummen meegekomen waren, zeiden dat het ruim buitenspel was. Daarnaast werd er van beide kanten erg eerlijk gevlagd en waren er tot aan de 62e minuut absoluut geen noemenswaardige momenten van beide grensrechters te bespeuren.

SV Colmschate ’33 had zichtbaar moeite om met deze klap om te gaan en SP Brummen maakte daar handig gebruik van. Een kwartier na de treffer van Rico van Ginkel gooit hij het duel zelf in het slot. Na een goede combinatie tussen Stan Hurenkamp en Rico van Ginkel is het Rico van Ginkel die de bal hard in de korte hoek van Yoel Finke schiet: 1-3.

Het is Rik Traanman die in de 86e minuut nog wat terug doet. Na een goede aanval over rechts staat Traanman helemaal vrij op de 16 meter. Hij schiet de bal hard in de linkerhoek: 2-3. Al met al een nederlaag waar voor SV Colmschate ’33 een zure nasmaak aan zit.
Erg zonde ook van de wedstrijd. De neutrale toeschouwer heeft, zeker tot aan de 1-2, twee ploegen gezien die wilde voetballen en durfde te voetballen. Helaas is dit niet meer waar het na de wedstrijd over ging.

SV Colmschate ’33 moet vooral de goede eerste helft meenemen naar aanstaande zaterdagavond. Ondanks dat er 3 sterkhouders werden gemist, werd er goed gevoetbald en een goede mentaliteit getoond. Wel zal er gesproken worden over de slappe hervatting van de wedstrijd na de rust, met een 1-0 voorsprong.

Aanstaande zaterdag staat er opnieuw een belangrijke wedstrijd op het programma! Om 18.30 wordt er afgetrapt voor de derby tegen ABS Bathmen. Waar het op 2e paasdag zijn jongere broertje was waar hoofdtrainer Rowdy van der Hoop het tegen opnam, is het nu zijn vader Hans van der Hoop die aan het roer staat bij de volgende tegenstander.

18.30: SV Colmschate ’33 – ABS Bathmen