SV Colmschate ’33 had na 7 duels 15 punten verzameld en mocht zich opmaken voor een mooi duel om de 1e periode binnen te slepen. Om 14.00 werd er in Diepenveen afgetrapt.

De eerste 10 minuten was het Diepenveen dat het beste aan de wedstrijd begon. De thuisploeg was meer aan de bal, zonder gevaarlijk te worden. Na 10 minuten nam Colmschate het initiatief over. De eerste grote kans kwam direct op naam van Cali Daniel. Na een goede combinatie tussen Stan Haitsma en Cali Daniel is het de laatstgenoemde die in een kansrijke positie de bal naast schiet!

Een paar minuten later is het Stan Haitsma die aan de linkerkant door komt, maar zijn schot belandt niet tussen de palen. Na 26 minuten komt dan de terechte 0-1 op het bord. Een snelle spelverplaatsing zet Lars Kamperman Leferink aan de linkerkant oog in oog met de rechtsback van Diepenveen. Lars Kamperman Leferink combineert met Cali Daniel, maakt de loopactie binnendoor, wordt goed bediend door Cali Daniel en het is Lars Kamperman Leferink die de 0-1 binnenschiet. Op dat moment een terechte 0-1 voor de uitploeg, dat makkelijker voetbalde in de eerste helft, en tevens erg sterk in de organisatie stond. De ruststand was 0-1.

De 2e helft was, vanuit Colmschater perspectief, een helft met een heel ander gezicht. De uitploeg kon er geen druk meer op geven, niet meer de energie leveren van de 1e helft en vergat te voetballen. In het eerste kwartier na rust werd Diepenveen hieruit niet gevaarlijk. Tot aan de 62e minuut. Na een corner aan de rechterkant wijst de scheidsrechter tot ieders verbazing naar de stip. Hier wist uitblinker Justin Boswinkel wel raad mee en schoot de bal hard in de rechterhoek: 1-1.

Hierna was het enkel en alleen Diepenveen dat de klok sloeg. SV Colmschate ’33 kon niet meer dezelfde intensiteit leveren als Diepenveen, verloren alle duels op het veld en het was wachten op de 2-1. Die 2-1 kwam er in de 78e minuut. Na een klutssituatie voor het doel is het Diepenveen dat in de 78e minuut de terechte 2-1 maakt.

Hierna probeert SV Colmschate ’33 snel op zoek te gaan naar de 2-2. De enige grote kans komt op naam van Dean ter Stege. Na een strakke corner is het Dean ter Stege die op 5 meter vrij kan inkoppen, maar hij kopt de bal over het doel. In de 88e minuut gooit Diepenveen het duel in het slot. Na een overtreding op de rand van de 16 vliegt de vrije trap er in langs doelman Yoel Finke. Eindstand: 3-1.

Een volledig terechte overwinning voor Diepenveen, dat de 2e helft met veel meer energie speelde, liet zien dat zij ten koste van alles deze wedstrijd wilden winnen. SV Colmschate ’33 kon niet hetzelfde brengen als Diepenveen en lijdt de 2e nederlaag op rij. Grote kans dat Colmschate hierdoor de eerste periode misloopt, tenzij andere ploegen punten laten liggen.

Voor SV Colmschate ’33 zaak om zo snel mogelijk weer de rug te rechten! Te beginnen volgende week zondag 27 november tegen KCVO uit Vaassen waar om 14 uur wordt afgetrapt.