Op een prachtige zondagmiddag stond afgelopen zondag de derby Diepenveen – SV Colmschate ’33 op het programma. Diepenveen was dé ploeg in vorm en gaf vooraf het duel duidelijk aan de 2e periode te willen pakken. SV Colmschate ’33 is ook goed uit de winterstop gekomen. De gasten waren gelijkwaardig aan KCVO en AZC maar pakten tegen deze ploegen geen punten.

Het beloofde een mooi affiche te worden. Én dat werd het!

Meteen na 15 seconden speeltijd lijkt SV Colmschate ’33 goed weg te komen. Na een te korte terugspeelbal van Jorren Nijenhuis komen uitblinker Davey Mooren en doelman Yoel Finke met elkaar in aanraking. Waar een hoop mensen een penalty verwachtte, is het scheidsrechter Westemeijer die het weg wuift en een cornerbal geeft. De daaropvolgende cornerbal is een prooi voor Yoel Finke.

Het is wel direct het signaal dat Diepenveen snel zaken wil doen en zij krijgen dan ook 2 goede kansen binnen 20 minuten tijd. Eerst is het Gijs de Rooij die een bal vlak langs de paal kopt en daarna is het Yoel Finke die met een geweldige reflex de openingstreffer voorkomt.

Na 25 minuten komt SV Colmschate ’33 wat beter in de wedstrijd. En dit resulteert na 26 minuten spelen in de 0-1. Een geweldige aanvalsopbouw, waarbij Kevin Stremmelaar met een harde bal door de as Noah Patty bereikt. Noah Patty draait door en op dat moment bedenkt Jaroah Sneller zich geen moment. Hij maakt meteen diepte in het spel en in zijn aanname sprint hij twee verdedigers van Diepenveen eruit, geeft de bal hard en strak voor en het is Kevin Bierman die de 0-1 binnenschiet.

Dit is vooral voor Kevin Bierman een erg belangrijk doelpunt. Nadat hij in het begin van de competitie erg op schot was, sukkelde hij daarna met blessures. Hij maakt zijn 6e doelpunt van het seizoen. De wedstrijd golft daarna tot aan de rust op en neer. Er volgt nog 1 doelpunt voor de rust. Aan de linkerkant van het veld wordt Dean ter Stege neergelegd. Rik Traanman gaat achter de bal staan. Waar iedereen, inclusief keeper Witteveen, een voorzet verwacht, is het Rik Traanman die de bal hard naar de 1e paal draait. De keeper reageert hier te laat op: 0-2. Gezien het spelbeeld een geflatteerde voorsprong, maar wel een enorme opsteker voor SV Colmschate ’33. Waar het dit seizoen vaak andersom is geweest, genoot de uitploeg dit keer van een ruime voorsprong.

In de rust werd er besproken dat we het eerste kwartier na rust door moesten komen, dat we konden verwachten dat Diepenveen zou gaan stormen richting de goal van Yoel Finke.

Hoewel de storm achterwege bleef, was het toch Diepenveen dat erg snel de 1-2 op het scorebord zette. Na een scrimmage in de 16 meter was het Pepijn van de Wollenberg  die de bal achter Yoel Finke punterde. Deze goal kwam voor SV Colmschate ’33 veel te vroeg. Daarna bleef de wedstrijd een 15 minuten zonder kansen. Tot aan de 73e minuut. Diepenveen mag een corner nemen en de bal valt rondom de 11 meter. Een speler van Diepenveen schiet de bal snoeihard tegen de bovenarm aan van Jard Kamperman Leferink. De scheidsrechter geeft een penalty! Helaas voor SV Colmschate ’33 was iedereen het op Sportpark de Zunnebargh er wel over eens dat dit een goedmakertje was van scheidsrechter Westemeijer. Davey Mooren gaat achter de bal staan en schiet deze bal onberispelijk hard in de linkerbovenhoek: 2-2. Dit was voor Diepenveen het moment om vol voor de drie punten te gaan, die broodnodig zijn voor de 2e periode.

Het was echter SV Colmschate ’33 dat onverwachts weer op een 2-3 voorsprong kwam. Na een balonderschepping op het middenveld van Noah Patty, zoekt Patty het avontuur op. Hij kapt 2 man van Diepenveen uit en zet daarna Dean ter Stege alleen voor doelman Witteveen. Hij faalt niet en schiet de bal links onderin de hoek: 2-3. Een absolute opsteker voor jongeling Dean ter Stege. Waar de spits een kickstart had aan het begin van het seizoen, had hij het de laatste maanden rondom de winterstop even moeilijk. Hij vocht zich de laatste wedstrijden hard terug, startte voor de 3e keer op rij in de basis en scoort een doelpunt! Een verdiende beloning.

Waar SV Colmschate ’33 na de 2-3 de zaakjes goed op orde leek te hebben, kreeg het tóch de deksel op de neus. Een overtreding op de rand van de 16 zorgde voor een mogelijkheid voor de uitblinkende Davey Mooren. Hij etaleert zijn goede traptechniek opnieuw en schiet de vrije trap hard in de linkerkruising: 3-3!

Het volgende moment van opwinding die is aan de kant van SV Colmschate ’33. Jard Kamperman Leferink dreigt de bal hard op de goal te schieten en schiet de bal op de uitgestoken arm van verdediger Timo Hoekman. Waar hij 25 minuten eerder makkelijk op de stip werd gelegd, wilde de scheidsrechter er aan de andere kant van het veld niet aan.

Het slotakkoord is voor Diepenveen. Een scrimmage voor de goal van Yoel Finke wordt hard voor de goal langs geschoten. Hierna komt de bal weer terug voor de voeten van De Rooij die de bal teruglegt op Jim Willemsen en de laatstgenoemde lijkt de 4-3 binnen te schieten. De grensrechter van SV Colmschate ’33 had alleen al (terecht) geconstateerd dat Gijs de Rooij zich op de achterlijn bevond, en dus buitenspel stond. Het bleef dus bij 3-3.

Een erg levendige wedstrijd tussen 2 hardwerkende ploegen. Waar Diepenveen liet zien dat het terecht mee doet om de 2e periode, was het SV Colmschate ’33 zien dat het stappen heeft gemaakt en het de subtopper op alle fronten moeilijk heeft gemaakt.

Na de wedstrijd lieten beide ploegen zien hoe het werkt binnen de voetballerij. Op het veld werden er harde (faire) duels uitgevochten en na de tijd werd er met zijn alle de nodige drankjes genuttigd en teruggeblikt op een energieke, levendige wedstrijd.

Aanstaande zondag speelt SV Colmschate ’33 tegen WWNA uit Wenum Wiesel: aanvang 14 uur, SV Colmschate ’33 1 – WWNA 1.