Voor SV Colmschate ’33 stond voor de 2e week op rij een wedstrijd op het programma tegen één van de titelkandidaten. Dit keer werd er in Zutphen gespeeld tegen AZC.

Op een erbarmelijk slecht veld werd er door scheidsrechter Ten Damme gefloten voor het beginsignaal. In het begin was het nog de uitploeg die probeerde voetballend tot kansen probeerde te komen. Na ruim 10 minuten werd de eerste grote kans van de wedstrijd genoteerd. Na een verkeerde aanname van een van de middenvelders van de geel-zwarten, was het Luc Wassink die schuin alleen op doelman Finke af kwam. Laatstgenoemde had een knappe reflex in huis en hield de gasten meteen in de wedstrijd.

Vanaf dit moment besloot SV Colmschate ’33 ook te stoppen met verzorgd voetbal spele en vanuit de 2e bal te gaan voetballen. Het was simpelweg onmogelijk om op dit veld normaal positiespel te spelen. De eerste kans voor de uitploeg kwam op de naam van talent Dean ter Stege. Plots kwam de bal voor de voeten van Dean ter Stege, die zich geen moment bedacht en uithaalde. Keeper Nardo van den Broek probeerde te bal met de voeten te redden, maar miste de bal. Tot zijn eigen schrik ging de bal een halve meter naast.

Daarna volgde er een scrimmage voor het doel van Yoel Finke. Nadat er achterin balverlies werd geleden, was het tweemaal de spits van AZC die kon uithalen. De eerste poging werd gered door Rick Janssen en daarna was het Rik Traanman die zich voor de bal gooide. Dit moment tekende eigenlijk hoe SV Colmschate ’33 zich de afgelopen weken zich tentoonstelt: hard werkend, strijden en er wordt voor elkaar door het vuur gegaan. Op slag van rust lijkt er een goede mogelijkheid voor SV Colmschate ’33 aan te komen. Op ruim 17 meter voor de goal wordt Kevin Manenschijn neergelegd. Dean ter Stege legt aan voor de vrije trap maar schiet de bal hard in de muur.

In de rust wordt er besproken dat de uitploeg op dezelfde voet moet doorgaan. Er worden veel duels gewonnen, we komen veel in balbezit en verdedigend staat het goed. Na 62 minuten lijkt SV Colmschate ’33 op 0-1 te kunnen komen. Na een goede lange bal van Yoel Finke is het Jard Kamperman Leferink die door kopt naar Dean ter Stege en de laatstgenoemde legt de bal panklaar voor Kevin Manenschijn. Kevin Manenschijn schiet de bal oog in oog over het doel van Nardo van den Broek.

Vlak daarna is het dan toch de thuisploeg die op voorsprong komt. Een corner valt aan de linkerkant voor de voeten van Lars van Roon, waarbij laatstgenoemde de bal hard en strak bij de 2e paal legt. Eventjes is de verdediging van de uitploeg uit organisatie en wordt de bal teruggelegd en afgewerkt: 1-0. Een onnodig doelpunt op een onverwachts moment.

Na dit moment komt Jard Kamperman Leferink direct in een goede schietpositie. Vanaf randje 16 vuurt hij de bal richting de hoek, maar het is doelman Nardo van den Broek die de bal uit de hoek haalt. Vlak daarna lijkt AZC het duel in het slot te gooien. Én hoe.. Lars van Roon krijgt de bal vanaf een meter of 35 en bedenkt zich geen moment. De captain van de Zutphenaren schiet een raket af richting de kruising van Yoel Finke. De bal vliegt de kruising in en Lars van Roon maakt hierbij een absolute wereldgoal: 2-0. Wát een fantastisch doelpunt van Lars van Roon. Een doelpunt waarvoor je alleen maar kan applaudisseren.

SV Colmschate ’33 is eventjes van de wijs, maar geeft niet op. In de 84e minuut trapt Yoel Finke een vrije trap rondom de middellijn hard richting Kevin Manenschijn, die de bal knap aanneemt en hard binnenschiet: 2-1. Na precies 90 minuten spelen fluit de uitstekend leidende arbiter Ten Damme voor het laatste fluitsignaal. Het was een ‘momentenwedstrijd’ zonder mooi voetbal, waarbij AZC op de juiste momenten afstand nam van de gasten uit Deventer.

Volgende week gaat SV Colmschate ’33 op bezoek bij dé ploeg in vorm op dit moment: Diepenveen. Diepenveen pakte maar liefst 24 (!) punten uit hun laatste 9 duels. Daarnaast is SV Colmschate ’33 de laatste weken goed in vorm en weet het alle ploegen in de top van de competitie het erg moeilijk te maken. Het belooft een mooie wedstrijd te worden!

26 Maart 2022 om 14.00: Diepenveen – SV Colmschate ‘33