Een enorme karrenvracht aan kansen, drie keer op voorsprong en toch met lege handen achterblijven… Het gebeurde SV Colmschate ’33 afgelopen zondag tegen Albatross.

Supporters die ‘enkele minuten later’’ bij het hoofdveld aankwamen fronsten wellicht de wenkbrauwen. Het begin van de wedstrijd tussen SV Colmschate ’33 en Albatross was een unieke. Nog voordat de 1e minuut was gespeeld stond er namelijk al 1-1 op het scorebord.

Meteen vanaf de aftrap was het Jard Kamperman Leferink die de bal onderschepte van de linksback van Albatross en de bal goed breed legde op Cali Daniel. Die kon de bal in een leeg goal inschieten: 1-0. Direct daarna vanaf de aftrap is het diezelfde linksback die de bal perfect op het hoofd legt van Timo Schroduer en die kopt de 1-1 binnen.

Vanaf de eerste minuut is het spelbeeld wel erg duidelijk. Het is SV Colmschate ’33 dat de uitploeg ver achteruit dwingt, de bal makkelijk verplaatst en continu gevaarlijk is. Grote kansen voor Jard Kamperman Leferink en Stan Haitsma zijn niet aan de thuisploeg besteed.

Na 32 minuten is het dan wel raak. Een goede ingestudeerde corner wordt door Dean te Stege op het hoofd gelegd van Lars Kamperman Leferink en hij kopt hard raak achter doelman Marvin de Bont: 2-1. De 5e goal van het seizoen alweer van Lars Kamperman Leferink!

Hierna lijkt het wel of de geschiedenis zich herhaalt. Na een lange ingooi vanaf de zijkant valt de bal nog geen minuut na de 2-1 voor de voeten van een aanvaller van Albatross en deze schiet opnieuw raak: 2-2! Daarna volgt er alleen nog een goede kans voor Noah Patty. Alleen weet hij de bal in een kansrijke positie niet goed te controleren.

De eerste helft is volledig voor de thuisploeg, maar Albatross toont zich een effectieve tegenstander door met 2 tegenstoten een gelijkspel op het bord te zetten. Na rust blijft het spelbeeld onveranderd. SV Colmschate ’33 is veruit de bovenliggende partij en het is Albatross dat gevaarlijk probeert te worden met standaardsituaties en verre inworpen.

Na 67e minuut krijgt SV Colmschate’33 een cadeautje van de goed leidende arbiter. Cali Daniel gaat de 16 meter in, gaat naar de grond en scheidsrechter Smeenge wijst naar de stip. Veel supporters hielden wel even de adem in. Afgelopen drie penalty’s werden door de thuisploeg gemist. Stan Haitsma ging achter de bal staan en schoot onberispelijk raak: 3-2.

Ongelooflijk maar waar… De 3-3 van Albatross komt wéér een minuut later. Een bal over de linkerkant komt pardoes voor de voeten van een aanvaller van Albatross, en die werkt de bal met enig geluk achter doelman Yoel Finke. Drie keer op voorsprong komen, en drie keer binnen een minuut weer de gelijkmaker om de oren krijgen.. Het zal niet vaak zijn voorgekomen op de voetbalvelden.

Na deze 3-3 gaat SV Colmschate ’33 een tandje bijzetten. Grote kansen zijn er voor Jard Kamperman Leferink (2 keer), Noah Patty en Cali Daniel. Al deze kansen worden onschadelijk gemaakt door doelman Marvin de Bont, of de bal gaat over of naast. De bal lijkt er niet in te mogen voor de geel-zwarten.

In 78e minuut krijgt SV Colmschate ’33 dan de deksel op de neus voor de gemiste kansen. Opnieuw een lange inworp laat de bal voor de voeten belanden van een aanvaller van Albatross en die kan de bal binnenschieten: 3-4. Ondanks verwoede pogingen om de gelijkmaker op het bord te zetten blijft het 3-4 en gaat de overwinning naar Albatross.

Opnieuw is het gebleken dat SV Colmschate ’33 goed kan voetballen, maar afgelopen zondag was het verdedigend niet goed genoeg. Hierdoor is gebleken dat SV Colmschate ’33 de komende weken naar onder moet kijken en keihard moet vechten om uit deze zone te komen. De volgende competitiewedstrijd van SV Colmschate ’33 is op 26 februari 2023 tegen Turkse Kracht 1.

Aanstaande donderdag wordt er eerst nog geoefend tegen WWNA: 16 februari om 20.30 uur, SV Colmschate ’33 – WWNA.

Onderstaand treft u het interview aan dat onze partners van Salland1 zondagmiddag hadden met Helios trainer Rowdy van der Hoop.