Afgelopen zondag kwam Overwetering op bezoek in Bathmen. De uitwedstrijd werd met 2-1 verloren en Overwetering was in deze wedstrijd de bovenliggende partij. ABS kon dus aan de bak tegen een goed op elkaar ingespeeld elftal.

De beginfase is voor de gasten. Ze proberen voetballend de vrije mensen te vinden en hebben duidelijk meer balbezit dan ABS. Overwetering komt echter niet tot echte kansen en dit lukt ABS wel. Een schot van Chiel Huis in ’t Veld wordt geblokt en een actie van Youri Meijer leidt tot een schot die de keeper makkelijk pakt. De rest van de eerste helft speelt zich vooral af op en rondom het middenveld. Er zijn veel duels, overtredingen en lange ballen doordat beide ploegen proberen om te tegenstander onder druk te zetten.

De tweede helft start eigenlijk hetzelfde als het grootste gedeelte van de eerste helft. Veel supporters krijgen het gevoel dat de ploeg die als eerste scoort de wedstrijd ook zal winnen.

Rond de 65ste minuut wordt dan eindelijk de ban gebroken door een geweldige goal van Thijs Hovenkamp. Op mooie wijze verlengt Youri Meijer de bal richting Thijs Hovenkamp die aan een actie begint en de bal op heerlijke wijze in de bovenhoek schiet. Daarna moet Overwetering meer risico nemen en komen er steeds grotere ruimtes waarin ABS kan voetballen. Uiteindelijk leidt dit tot een aantal kansen maar de bevrijdende 2-0 komt niet op het scorebord.

Overwetering probeert in de laatste fase op zoek te gaan naar een doelpunt. ABS geeft echter geen grote kansen weg en uiteindelijk staat er een verdiende 1-0 op het bord. ABS is de komende twee weken vrij. Op zondag 5 maart, uit bij Holten, wordt de competitie hervat. Aanvang 14:00.

Bronclubcorrespondent ABS
Vorig artikelSV Colmschate ’33 komt 3 keer op voorsprong maar verliest van effectief Albatross