Ondanks een sterk begin incasseerde Colmschate ook zondag weer eenvoudig de tegentreffers zodat ook het duel tegen Warnsveldse Boys verloren ging.

Colmschate speelde afgelopen zondag tegen een oude bekende: Warnsveldse Boys. Warnsveld, na 1 jaar 2e klasse weer uitkomend in de 3e klasse, bevindt zich in de bovenste regionen van de 3e klasse en staat altijd bekend om het verzorgde voetbal met snelle aanvallers. Colmschate moest winnen om uit de onderste regionen te komen.

Colmschate begon uitstekend aan de wedstrijd en had de overhand in de eerste 15 minuten. Dit ging gepaard met veel strijd en overtredingen. Warnsveld probeerde zich op te richten, maar had hier duidelijk moeite mee. Toch was het Warnsveld dat als eerste scoorde. In de 9e minuut maakte Jasper Nachtegaal de 0-1 door snoeihard vanaf de 16-meter te schieten: hij liet doelman Bos kansloos.

Colmschate moest, zoals zo vaak dit seizoen, in de achtervolging. Het duurde niet lang of Colmschate maakte bijna de gelijkmaker, helaas kon Kevin Maneschijn een fout van de verdediging van Warnsveld uiteindelijk niet afstraffen. In de 20e minuut kreeg Colmschate een vrije trap rond de 16 meter. Jarmo van ’t Hof schoot deze vrije bal snoeihard in de lange hoek, maar dit schot werd goed verwerkt door de keeper.

Colmschate drong aan en kreeg in minuut 27 eindelijk loon naar werken. Door een goede individuele actie van Aaron Mabrouki, die de bal voorgaf, kon Jarmo van ’t Hof de bal bij de 2e paal steenhard inkoppen. Colmschate ging vervolgens door met goed voetballen, ging goed de duels aan en kreeg aansluitend enkele mogelijkheden om de 2-1 te maken. Toch viel de 1-2 uit het niets voor Warnsveld.

Vanuit de opbouw werd, door een slimme bal door de as van het veld, de rechtsbuiten bereikt. Deze zette de bal voor en zodoende werd het voor Matthias Hoorn een simpele klus om binnen te tikken. 1-2 Was tevens ook de ruststand.

Waar Colmschate met genoeg vertrouwen uit de kleedkamer stapte, kreeg het in de 47e minuut toch een klap te verwerken. Vanuit een hoekschop kopte Stijn Obdeijn de 1-3 binnen. De thuisploeg ging toch door met goed voetballen en scoorde in minuut 55 de aansluitingstreffer. Van ’t Hof anticipeerde slim op een schot van Stelder en maakte zo zijn 2e treffer van de wedstrijd.

Waar Colmschate het hele seizoen al moeite mee heeft, is dat de tegengoals makkelijk worden weggeven. Zo ook deze wedstrijd, want 5 minuten na de gescoorde 2-3, stond het alweer 2-4. Leon Knuttel schoot de bal tegen de touwen. De geel-hemden probeerden nog wel wat, maar kon zich niet meer terugvechten in de wedstrijd.

Door de nederlaag blijft Colmschate op plek 11 staan. Volgende week speelt het de laatste wedstrijd voor de winsterstop, in Zutphen wacht AZC.