Wouter Groot Lipman wordt met ingang van het seizoen 2020-2021 de nieuwe hoofdtrainer van Sportclub Deventer. De huidige trainer van Broekland en de vierde klasser uit Deventer streven nadrukkelijk naar een lange termijn relatie en gaan in eerste instantie een tweejarige verbintenis aan. Hieruit spreekt een groot wederzijds vertrouwen. Het doel van Sportclub Deventer is om met de huidige selectie en met inpassing van zoveel mogelijk eigen jeugdspelers van Sportclub Deventer een stabiele vierde klasser te worden.

Wouter Groot Lipman

Terwijl het eerste elftal de laatste jaren tussen de vierde en vijfde klasse pendelde, heeft de jeugdafdeling zich niet alleen kwantitatief, maar ook kwalitatief goed ontwikkeld. Door de grote aanwas van jeugdleden konden er selectie elftallen gevormd worden, die allen op minimaal 1e klasse niveau aan de competitie deelnemen. Het JO-19 elftal speelt zelfs hoofdklasse en weet zich daar in de sub-top te handhaven. Een belangrijke opdracht voor Groot Lipman zal dan ook zijn om deze talentvolle lichting verder te ontwikkelen en te laten doorstromen naar het eerste elftal.

Nadat Johan van Ommen al vroeg in het seizoen aangaf na vier jaar zijn contract niet te willen verlengen, zijn bestuur en technische commissie op zoek gegaan naar een geschikte opvolger. Er bleek veel belangstelling te zijn voor deze vacante positie, maar de selectiecommissie sprak unaniem haar voorkeur uit voor Groot Lipman. Groot Lipman daarover: ‘Ik ben verheugd dat ik zo snel en overtuigend met Sportclub Deventer een overeenkomst heb kunnen sluiten! Een bruisende club met mogelijkheden en potentie. Ik zie het als een mooie uitdaging om vanuit de huidige selectie talentvolle jeugdspelers in te laten stromen en de totale selectie verder te ontwikkelen. In eerste instantie heb ik het streven om een stabiele ‘vierdeklasser’ te worden. 

Ik merk dat met betrekking tot Deventer voetbalclubs vaak wordt gesproken over de vele speler mutaties, maar het spreekt mij enorm aan dat Sportclub Deventer met zoveel mogelijk ‘eigen jongens’ de selectie vorm wil geven om op termijn een stapje hogerop te komen.’

ViaBestuur Sportclub Deventer
Vorig artikelDiepenveen knokt zich naar een remise in “De Weteringderby”
Volgend artikelGoed spelend Colmschate ’33 verliest opnieuw