FC RDC is met een 1-4 zege teruggekeerd uit Terborg. Na hard gewerkt te hebben in de afgelopen weken om ons goed voor te bereiden op de 2e seizoenshelft is FC RDC er in geslaagd verdiend te hebben gewonnen.

Zoals verwacht kwamen onze backs veel vrij in de opbouw tegen de 442 van Terborg. De tegenstander stond vrij hoog te verdedigen waardoor er mogelijkheden lagen in de diepte achter de verdediging van Terborg. Kai, Milan en Luuk loerden daar goed op en ook middenvelders Joost en Roy doken herhaaldelijk op in de gegeven ruimte. Dit resulteerde in een 0-3 voorsprong bij rust door goede goals van Kai, Milan en Luuk.

Direct na rust profiteerde Yde van een fout van de keeper en maakte de 0-4. Vanaf dat moment werd het een andere wedstrijd en vergaten we door te voetballen waardoor Terborg de overhand kreeg met lange ballen en een aantal hachelijke momenten vanuit corners. De 1-4 was dan ook terecht gezien het spelbeeld. Jesse moest nog 2x handelend optreden en er werd nog een doelpunt afgekeurd vanwege buitenspel.
Het was echter duidelijk dat de mannen van FC RDC er alles aan deden dit niet meer weg te geven en dat resulteerde in een heerlijke uitoverwinning. Vic Holtkamp maakte in de eindfase nog zijn debuut en op dat moment stonden er 3 spelers in het veld die nog mogen uitkomen in de 019 met Luca en Victor.

Een hele mooie overwinning dus voor het erg jeugdige FC RDC. Volgende week volgt de uitwedstrijd naar FC Winterswijk. Er is een bus geregeld voor de supporters, geef je op via de website of social media kanalen van de club.