Colmschate’33 hervatte de competitie na de winterstop met een thuiswedstrijd tegen KCVO. Na een prima voorbereiding met goed resultaten tegen Broekland (3-1 winst) en ABS (2-2 gelijk) begon Colmschate met een goed gevoel aan de competitie. Colmschate weet wat het moet doen, zo snel mogelijk punten pakken in strijd tegen degradatie.

Om 14:00 uur begon de wedstrijd tegen KCVO. Maar na 1 minuut spelen was daar al de 1e tegenslag voor de geelhemden. Bas Jansen, eindelijk weer fit genoeg om te beginnen in de basis, verstapte zich en ging schreeuwend van de pijn naar de grond. Met de brancard verliet Jansen het veld. Op het oog zag het er niet goed uit en denkt men aan een kruisbandblessure. Aaron Mbourki was zijn vervanger.

Na een oponthoud van ongeveer 10 minuten werd de wedstrijd hervat. Colmschate voetbalde uitstekend en door middel van uitstekend positiespel werd KCVO achteruit gedrukt. Dit leidde tot een grote kans voor Jard Kamperman Leferink, maar hij kon de bal net niet genoeg afdrukken. Zoals het dit hele seizoen al gaat, viel uit het niets de tegengoal voor KCVO.

Colmschate moest weer in de achtervolging en was 5 minuten later dichtbij de 1-1. Van ’t Hof werd goed aangespeeld door Patty, draaide zicht goed vrij maar schoot op de paal. Het vele gevaar kwam vooral via rechts: Jaroah Sneller speelde een zeer goede wedstrijd en kwam voortdurend door aan de rechterkant. In de 35ste minuut bereikte hij door een goede crosspass Hidde Hekkert, die met een mooie individuele actie een schitterende voorzet afleverde op Maneschijn, die vrij kon inkoppen en er 1-1 van maakte. Tevens was dit de ruststand.

In de eerste 20 minuten van de 2de helft was het spelbeeld hetzelfde. Colmschate was op zoek naar de 2-1 en was een paar keer dichtbij. Hidde Hekkert, die ook een hele goede wedstrijd speelde, vond twee keer de keeper van KCVO op zijn weg.

Vanaf de 70ste minuut veranderde het spelbeeld en werd er een bal achter de verdediging van Colmschate gelegd. De net ingevallen spits kon hiervan profiteren door goed weg te lopen en 1 op 1 met keeper Ariens maakte hij geen fout: 1-2. Colmschate moest weer in de achtervolging, en kreeg nog twee grote kansen, maar Hekkert en Kamphuis schoten de bal op de keeper. Zo werd het in de 93e minuut nog 1-3 en verloor Colmschate weer. Positief is dat er wel goed gevoetbald word, maar het gaat uiteindelijk om de punten. Volgende week uit naar Activia.

Doelpuntenmaker: Kevin Maneschijn