Go Ahead, dat haar laatste wedstrijd voor de winterstop won van Wesepe (3-2), mocht vandaag aantreden op het sportcomplex De Woldermarck in en tegen Terwolde.

Om 14:00 trapte Go Ahead af en de eerste paar minuten ging het op en neer. De beide ploegen creëerden wat kleine kansen maar kwamen niet tot scoren. Terwolde begon steeds meer aan de deur te kloppen met behoorlijke kansen, maar nog steeds leidde dit niet tot een doelpunt.

Na ongeveer een half uur spelen kreeg Jordy Molemans de bal op het middenveld aangespeeld, die opendraaide en de rechtsbuiten Gavin van de Hemel de diepte in stuurde. Diezelfde Gavin schoot hem strak in de korte hoek, 0-1. Terwolde, dat het even kwijt was, was erg slordig in de opbouw en de passing. Door het hoog druk zetten van Go Ahead vlogen veel ballen over de zijlijn en kwamen niet aan. Vlak voor rust, uit de eerste corner voor de Deventer ploeg, was het aanvoerder Michael Tobben die knap in de drukte van spelers in de zestienmeter de 0-2 binnen knikte voor Go Ahead. Dit was tevens de ruststand.

Na de thee was het duidelijk dat Terwolde hier geen genoegen mee nam en steeds meer met de druk naar voren ging spelen. Dit leidde na een uur spelen tot de 1-2. Go Ahead, dat ver in zakte om de winst over de streep te trekken, bleef goed staan in een spannende slotfase met veel kansen voor beide ploegen. Go Ahead won uiteindelijk met 1-2 bij Terwolde.

Doelpunten: Gavin van de Hemel (1x) & Michael Tobben (1x)