SV Schalkhaar speelde vandaag tegen koploper Columbia, de enige ploeg waar dit seizoen nog niet tegen werd gespeeld. Thuis is Columbia, de ploeg van trainer Willem Mulderij, nog ongeslagen. Ook SV Schalkhaar lukte het niet om punten te pakken in Apeldoorn.

SV Schalkhaar speelde vandaag op “echt gras”, iets waar veel ploegen tegenwoordig aan moeten wennen. Het is dan ook de enige ploeg in deze competitie die niet over kunstgrasvelden beschikt, voor veel spelers even wennen.

Columbia begon sterk aan dit duel. Vanaf het begin was het meer in balbezit en probeerde snel tot de openingstreffer te komen. Het eerste gevaar kwam vanaf de rechterkant van Columbia. Een voorzet vanaf die kant kon net niet worden binnen getikt door spits Dylan de Bruin. Aan de andere kant kon een scrimmage in het zestienmetergebied van Columbia niet gevaarlijk worden voor SV Schalkhaar. Zowel Milan te Riele als Joost Brouwer kregen de voet niet tegen de bal.

De Apeldoornse ploeg bleef gemakkelijk overeind bij de spaarzame aanvallen van SV Schalkhaar. Zo bracht routinier en ex-prof Job van der Linde de nodige rust in de achterhoede van Columbia. Tevens was hij bijna altijd betrokken bij de opbouw van achteruit en beheerst hij nog altijd prima de lange bal.

Columbia werd regelmatig gevaarlijk via de bal over de verdediging van SV Schalkhaar. Eén moment werd afgefloten voor buitenspel, waarna een speler van Columbia nog hard in duel ging met de uitkomende keeper Jesse Klopman van SV Schalkhaar. Later, in de rust, bleek de blessure dusdanig dat hij zich met een voetblessure moest laten behandelen in het ziekenhuis.

De geel-zwarten hadden de eerste helft meer dreiging, maar SV Schalkhaar hield toch goed stand. Verder dan een schot net naast het doel van de linksbuiten kwam het eigenlijk ook niet. Ook een schot van Job van de Linde verdween over het doel. SV Schalkhaar leed teveel balverlies, waardoor het moeilijk de aansluiting kon vinden en hierdoor te weinig voor het doel kwam van Columbia. Een vrije trap van Joost Brouwer werd bij de tweede paal op de keeper geschoten door Michiel Hullegie.

In de 42ste minuut ging het alsnog mis voor SV Schalkhaar; een hoge bal werd niet goed weggewerkt en kwam voor de voeten van vrij staande Maikel Lange die de bal strak rechts onder in de hoek schoot, onhoudbaar voor Jesse Klopman, 1-0.

In de rust bleek dat Jesse kopman niet verder kon vanwege in de eerste helft opgelopen blessure. Hij werd vervangen door Jesper Lukassen, die vervolgens als stand in een prima indruk achter liet.

SV Schalkhaar begon zeker niet goed aan de tweede helft en het was Jesper Lukassen die SV Schalkhaar met een paar knappe reddingen op de been hield. Hij had vervolgens nog geluk met een bal op de paal, maar bij een volgende aanval was het wel raak. Een middenvelder kon uit de draai rand 16 meter de bal binnenschieten en dat betekende na 54 minuten spelen 2-0.

Columbia probeerde na deze tussenstand de wedstrijd op slot te gooien en begon hierna wat onnauwkeurig te spelen. Hierdoor kwam SV Schalkhaar beter in het spel, zonder echt gevaarlijk te worden.

SV Schalkhaar paste een paar wissels toe en nam iets meer risico om dichter bij het doel van Columbia te komen. Het resulteerde eerst nog tot een bijna doelpunt voor de ploeg van trainer Marcel Geestman. Een schot van Bram de Haas werd van richting veranderd en belandde op de lat.

Vlak daarna zag de keeper van Columbia er niet goed uit en profiteerde spits David Klopman van dit buitenkansje. Hij schoot vanuit een moeilijke hoek de bal in de 79ste minuut knap in het lege doel 2-1.

SV Schalkhaar probeerde te profiteren van de steeds minder spelende koploper, maar was niet bij machte om het Columbia echt moeilijk te maken. Een dieptebal van Koen Klosters op David Klopman werd door laatstgenoemde niet goed gecontroleerd en verspeelde hiermee de kans op een late gelijkmaker.

De wedstrijd eindigde in een overwinning voor Columbia, een overwinning die over de gehele wedstrijd gezien wel terecht was. Om een ploeg als Columbia te verslaan, zal er iets meer gebracht moeten worden dan SV Schalkhaar vanmiddag op de mat legde.

Volgende week de thuiswedstrijd tegen de nummer 3 van deze competitie: dan komt SDC’12 uit Denekamp op bezoek in Schalkhaar. De wedstrijd op de Horsterhoek begint om 14.00 uur. Steun volgende week het vlaggenschip van SV Schalkhaar.