Colmschate weet na 7 wedstrijden ongeslagen te zijn geweest weer wat verliezen is. In Apeldoorn werd er verdiend met 1-0 verloren van Robur.

Colmschate had bij winst over Robur heen geklommen, maar kon de hele wedstrijd geen aansprak daarop maken. Vanaf de 1e minuut was het geen hoogstaande wedstrijd, Robur dat probeerde te voetballen kwam ook niet tot uitgespeelde kansen.

Wel voetbalde Robur wat makkelijker en kreeg het in de wedstrijd wat kleine mogelijkheden. Doelman Locht redde tweemaal attent. Het leek een 0-0 wedstrijd te worden, tot dat Robur in de 70e minuut de 1-0 maakte. Verdediger Wakkermans gleed ongelukkig de bal in eigen goal.

Na de goal ging Colmschate alles of niets spelen en resulteerde in grote kans voor de ploeg uit Apeldoorn. Weer redde doelman Locht Colmschate met een aantal fraaie reddingen. Kreeg Colmschate dan helemaal geen kans? In de 85e minuut was er een kleine mogelijkheid voor Van ‘t Hof. Hij wipte de bal over de keeper heen, maar de bal belande in het zijnet. Een kansloze en verdiende nederlaag voor Colmschate, dat zeer matig speelde.