Davo heeft een zeer belangrijke overwinning geboekt tegen ABS. Nadat het tweemaal op achterstand was gezet door ABS, vochten de blauwhemden zich terug naar een 4-2 overwinning.

Edwin Mulder, via site dvv DAVO

De ploeg uit Bathmen is altijd een lastige tegenstander voor Davo, maar op karakter trok het team van trainer Patrick Wijsman aan het langste eind.

Davo kwam snel in het duel op voorsprong. Enigszins gelukkig trof Almir Fizovic doel : 1-0. Toch was het ABS wat de wedstrijd dicteerde. De gasten hadden veelvuldig balbezit. maar de kansen waren toch gelijk. In de 20e minuut zag Almir Fizovic een lob net naast gaan. In de 34e minuut kwam ABS op gelijke hoogte en dat was verdiend. Even later een meer dan 100% kans voor Davo. Uit een voorzet van Antonio Bianco schoot Almir Fizovic van heel dichtbij tegen de paal.

In de 2e helft kwam ABS razendsnel op voorsprong. Vanaf de zijkant werd hoog in het doel geschoten : 1-2. In de 56e minuut claimde ABS nog wel een strafschop, maar het laatste half uur van de wedstrijd was toch wel voor Davo. In de 59e minuut schoot Antonio Bianco Davo naar 2-2. ABS was het enigszins kwijt en gaf Davo veel ruimte.

In de 71e minuut kwam Davo op voorsprong. Ilyas Yurukel zette een goede aanval op die liep via Almir Fizovic, waarna Mitchell Pinkster kon scoren : 3-2. Een minuut later deelde Mitchell Pinkster met een ferme knal de genadeslag uit : 4-2. Davo kwam niet meer in de problemen en kon zo een belangrijke drie-punter bijschrijven.

Volgende week speelt Davo weer thuis. Dan komt Enter op bezoek.