Afgelopen zondag stond dan voor beide ploegen dé belangrijkste wedstrijd van het seizoen, tot op heden, op het programma! Beide ploegen hebben 14 punten en bij winst is er even wat lucht voor één van beide clubs.

Vanaf de eerste minuut is in ieder geval duidelijk dat het geen wedstrijd zal worden met oogstrelend positiespel en goed voetbal. Dat was simpelweg niet mogelijk door de enorm slechte grasmat in Twello. De eerste grote kans is voor SV Colmschate ‘33: een goede bal van Rick Janssen op Kevin Bierman zorgt ervoor dat Kevin Bierman oog in oog komt met de keeper. Hij probeert de keeper te passeren, maar schiet dan de bal in het zijnet. Een gigantische kans om vroeg op 0-1 te komen. De eerste helft vervolgt zich daarna als een vechtduel zonder kansen. Er worden veel overtredingen gemaakt en de duels worden veelal uitgevochten op het middenveld.

De tweede helft is het Activia dat erg sterk uit de kleedkamer komt. Ze worden een aantal keer erg dreigend via spitsen Mikkers en Aaldering, maar telkens zit er nog net een Colmschater voetje tussen of is het doelman Yoel Finke die het gevaar onschadelijk maakt. Net als SV Colmschate ‘33 het momentum lijkt over te nemen, slaat Activia keihard toe. Een lange bal van achteruit zorgt voor een miscommunicatie achterin bij de uitploeg en dit zorgt ervoor dat Bart Wippert vogelvrij door kan lopen op doelman Yoel Finke. Hij faalt niet: 1-0. Een klap voor de geel-zwarten, maar op basis van de 2e helft op dat moment niet geheel onverdiend.

Waar verwacht werd dat SV Colmschate ‘33 aangeslagen zou zijn na de achterstand, liet de uitploeg vrijwel meteen een heel ander gezicht zien. Elke 2e bal werd gewonnen, de bal ging snel van voet naar voet en er werd stukken beter gevoetbald dan eerder in de wedstrijd. Dit zorgt dan ook in de 67e minuut voor de eerste grote kans. Na een goede steekpass van Rik Traanman op de diepgaande Jard Kamperman Leferink is het de laatstgenoemde die dreigt alleen op de keeper af te gaan. Kamperman Leferink wordt zeer overduidelijk neergelegd in de zestienmeter en scheidsrechter Mielard kan niet anders dan wijzen naar de stip. Achter deze bal gaat Hidde Hekkert staan en hij schiet hard raak: 1-1.

Met nog ruim 25 minuten op de klok is het vanaf dat moment maar 1 ploeg die voor de overwinning gaat. Er wordt alleen maar gevoetbald op de helft van Activia. En dat levert 3 gigantische kansen op rij op. Eerst is het Jard Kamperman Leferink die voor leeg doel op de lat schiet, daarna is het Dean ter Stege die vanaf 5 meter een grote kans mist en daarna redt doelman Blanken fantastisch op een schot van Michel Versluis. Net als iedereen denkt dat het 1-1 dreigt te worden krijgt SV Colmschate ‘33 tóch loon naar werken. Het is Rik Traanman met een wisselpass richting Hidde Hekkert en het is Hidde Hekkert die profiteert tussen slechte communicatie tussen verdediger en keeper van Activia en hij schiet de 1-2 binnen! Op dat moment, na de 1-1, een verdiende treffer.

Activia gaat daarna logischerwijs alle ballen hoog en hard de 16 in pompen! Dit levert 20 seconden voor tijd nog 1 goede kans op. Het is Mikkers die de bal met zijn voet verlengt, maar de bal gaat nét over de kruising het doel in. Zo blijft het 1-2 en is de gigantisch belangrijke overwinning van Colmschate een feit! Het was 60 minuten lang erg lastig voor beide ploegen, maar uiteindelijk zijn het de geel-zwarten die in het laatste half uur de overwinning binnen slepen.

Volgende week neemt Colmschate het op tegen Warnsveldse Boys. 8 Mei 2022, 14.00: SV Colmschate ‘33 – Warnsveldse Boys