Afgelopen zondag begon Activia goed aan de competitie door met 3-4 te winnen bij Colmschate. Een wedstrijd met meerdere verhalen, Richard Oosterwegel legt het u uit.

Vandaag startte de competitie weer voor de mannen van Activia 1 en de nieuwe oefenmeester Resit Schuurman. Het elftal zag er herkenbaar uit; ten opzichte van het vorig seizoen was de afgezwaaide ‘Activia-legend’ Frank Oosterwegel vervangen door eigen kweek Lars Hekkert en de vacante plek onder de lat werd ingenomen door nieuweling Raymond Locht (die meteen een pikante wedstrijd tegen zijn oude team op het programma zag staan…).

Activia begon zeer gretig aan de wedstrijd en slaagde er in de tegenstander compleet te overrompelen. Binnen 20 minuten stond er namelijk al 0 – 3 op het scorebord. Al binnen de eerste minuut kopte Michiel Mikkers een afgemeten voorzet van Michael Hubner binnen. Niet veel later scoorde Bart Wippert nadat een nieuwe voorzet van Hubner voor verwarring in de defensie had verzorgd. De 0 – 3 kwam op naam van Jarle Visser na dit keer een voorzet van Lars Hekkert die door de doelman tegen de paal werd getikt.

Zo leek het een eenvoudige middag te worden voor de rood-witten maar de realiteit bleek toch anders. Nadat Mikkers namelijk een grote kans op de 0 – 4 had gemist werd Colmschate eindelijk wakker en zij gingen van zich afbijten. Rond het half uur werd het na twee snelle doelpunten opeens weer een wedstrijd en in het laatste kwartier voor rust moest Activia zich hoofdzakelijk tot verdedigen beperken.

De tweede helft had Activia lange tijd niet al te veel problemen om de nipte voorsprong te verdedigen maar toen Bart Wippert een kwartier voor tijd zijn tweede gele kaart ontving werd het toch weer benauwd. Veel grote kansen waren er niet te noteren (beide ploegen kregen er een paar) en toen Michiel Mikkers in de 88e minuut de 2 – 4 wist aan te tekenen leek de buit binnen. Bijna direct na de aftrap werd het echter ook weer 3 – 4 waardoor de blessuretijd toch nog spannend was.

In de stand kwam echter geen verandering meer en zo wist Activia de eerste wedstrijd van dit seizoen in winst om te zetten.