SV Schalkhaar trad vanmiddag aan tegen koploper Suryoye-Mediterrano uit Enschede. Een koploper die samen met Columbia de ranglijst aanvoert en met nul tegentreffers fier bovenaan staat. Met een gelouterde trainer Paul Krabbe (ex-SV Zwolle) en een aantal spelers die in de top van het amateurvoetbal hebben gespeeld, waaronder spits Marco Aydin en Amanuel Isa (ex Excelsior ’31) had SV Schalkhaar op voorhand een lastige wedstrijd.

SV Schalkhaar trad aan met de teruggekeerde aanvoerder Jason Westerkamp en rechtervleugelverdediger Rokay Haafkens in de basis. Koen Klosters speelde vanmiddag vanaf rechts en middenvelder Tristan Berghuis kort achter spits David Klopman. Het team van Marcel Geestman probeerde hierdoor met eigen aanvallend spel de koploper te bespelen.

SV Schalkhaar begon fris en goed aan de wedstrijd. De eerste kans voor SV Schalkhaar was meteen een goede; Tristan Berghuis zette vanaf links prima voor waarna de vrij staande Koen Klosters recht op de keeper schoot. De eerste de beste kans van Suryoye was direct raak. Een goede diagonale bal werd over de verdediging van SV Schalkhaar gespeeld, precies op de vrijstaande spits Aydin. Hij lepelde de bal in de twaalfde minuut over de uitkomende keeper Jesse Klopman 0-1.

Vervolgens was het SV Schalkhaar dat de wedstrijd in handen had en diverse mogelijkheden creëerde om langszij te komen. Een volley van Tristan Berghuis net naast het doel en een prima voorzet vanaf de rechterkant van Sidar Günesli op David Klopman. In plaats van de 1-1 schoot Klopman de bal net naast het doel. Het gevaar kwam met name van de rechterkant waar de SV Schalkhaar spelers veelal de vrijstaande Koen Klosters zochten. SV Schalkhaar was vervolgens dreigend met een aantal cornerballen. Aan de andere kant zag Jesse Klopman een inzet van Suryoye net naast het doel verdwijnen.

In de tweede helft begon SV Schalkhaar zeer sterk met Milan te Riele die de geblesseerde Koen Klosters verving. De eerste de beste inspeelbal van Suryoye werd door Rokay Haafkens onderschept die vervolgens meteen spits Klopman kon bereiken. Knap omspeelde Klopman de keeper en kon de bal kwijt op de inlopende Milan te Riele die van dichtbij gemakkelijk kon scoren: 1-1.

In de 56ste minuut wist Jason Westerkamp wederom voor gevaar te zorgen. Zijn actie verdween via een speler van Suryoye over de achterlijn. De daarop volgende strakke corner van Sidar Günesli werd op maat gespeeld op Milan te Riele die daarmee koppend zijn tweede doelpunt achter de keeper wist te krijgen: 2-1. Daarna werd het wat grimmig en moest scheidsrechter Weever enkele keren handelend optreden. Na commentaar op de leiding mocht een speler van Suryoye met een rode kaart inrukken.

Zoals vaker in een overtal-situatie wordt de ploeg met een man meer er niet sterker op. SV Schalkhaar wist de druk op de verdediging van Suryoye niet verder op te voeren en kreeg het steeds lastiger met de handige spelers uit Enschede. In de 76ste minuut kreeg SV Schalkhaar een vrije trap. Deze vrije trap werd door Rokay Haafkens zomaar ingespeeld in de voeten van een speler van Suryoye. De tegenaanval had gevolgen. In eerste instantie werd de aanvaller nog aan de buitenkant gehouden, maar de daarop volgende voorzet kwam voor de voeten van Jacob Saïd. Deze speler kon vervolgens de hoek uitkiezen en zorgde voor de 2-2.

Zowel SV Schalkhaar als Suryoye gingen daarna voor het maximale resultaat. Kort voor tijd ging dit echter mis voor SV Schalkhaar. Een vrije trap werd strak voor het doel gebracht waarna een speler van Suryoye de schoen tegen de bal kon krijgen: 2-3.

Gezien de inzet en positieve manier van spelen kreeg SV Schalkhaar te weinig en bleef een stunt uit. Volgende week brengt SV Schalkhaar een bezoek aan Apeldoorn waar WSV de tegenstander zal zijn.