SV Schalkhaar speelde vanmiddag op de eigen Horsterhoek tegen Achilles ’12 uit Hengelo, de ploeg van trainer Jeffrey de Visser die vorig seizoen op een haar na het kampioenschap naar de eerste klasse miste. De ploeg van trainer Marcel Geestman kende net als Achilles 12 een moeilijke start van de competitie, maar wist de laatste 3 competitie wedstrijden om te zetten in overwinningen. Tot vandaag, een vroege achterstand kwam SV Schalkhaar niet meer te boven en het verloor terecht van een goede ploeg.

SV Schalkhaar moest het vandaag stellen zonder de fysiek sterke centrumspits David Klopman, want vanwege zijn rode kaart vorige week tegen Vogido mocht hij niet spelen. Trainer Marcel Geestman, die kon beschikken over een brede selectie, stelde de balvaste Bram de Haas op als centrumspits met Milan te Riele en Sidar Gunesli op de beide flanken.

Vanaf het begin had SV Schalkhaar moeite om in de wedstrijd te komen, wat te maken had met het vroeg druk zetten door Achilles ’12. Al in de eerste minuut kreeg de thuisploeg een corner te verwerken die vervolgens net buiten de zestien voor de voeten kwam van een middenvelder van Achilles 12. Zijn schot verdween snoeihard en enkele centimeters naast de paal.

Al na twee minuten bracht de Hengelose ploeg de 0-1 op het scorebord die ingeleid werd door balverlies bij uitverdedigen door Delano Haulussy. Een speler van Achilles ’12 onderschepte de bal en hij liet vervolgens keeper Jesse Klopman kansloos met een schuiver onder in de rechterhoek. SV Schalkhaar kwam niet tot voetballen, creëerde in deze fase niets en had het moeilijk met de tegenstander. Na 5 minuten spelen had al zomaar de 0-2 op het scorebord kunnen staan. Een aanval van Achilles kwam terecht bij de linksbuiten die de bal net over het doel van Klopman schoot. Nog net binnen het kwartier was het wel raak. Overwicht op het middenveld leidde tot een doelpunt; een middenvelder wist met een steekbal door het centrum van de Schalkhaar-verdediging een aanvaller te bereiken. Deze speler bracht de bal prima onder controle waarna hij moeiteloos binnenschoot 0-2.

SV Schalkhaar moest erkennen dat de ene wedstrijd de andere niet is. Waar vorige week tegen Vogido met 10 spelers vele kansen werden gecreëerd, was vanmiddag het aantal kansen op 1 hand te tellen. In het eerste half uur was Bram de Haas nog het dichtst bij een doelpunt, zijn schot verdween hoog over het doel. Aan de andere kant was de sluwe Robert Wilens dichter bij een doelpunt, zijn schot verdween net over het doel van Jesse Klopman. De beste kans voor rust was voor Twan Huijsmans die een schot, na terugleggen van Bram de Haas, via de vingertoppen van keeper Dante Warner over het doel zag verdwijnen.

De tweede helft moest SV Schalkhaar verder zonder de geblesseerde Bram de Haas, die vervangen werd door Joost Brouwer. Hierdoor werd Milan te Riele de centrumspits. SV Schalkhaar probeerde direct na rust druk te zetten, wat leidde tot wat mogelijkheden zonder dat er echt grote kansen ontstonden. Zo verdween een bal in de zestien op de arm van een verdediger van Achilles 12, de scheidsrechter oordeelde tot ongenoegen van SV Schalkhaar anders.

Al snel bleek dat SV Schalkhaar vandaag niet bij machte was om de vroeg opgelopen achterstand ongedaan te maken. Zeker toen in de 57ste minuut Achilles ’12 de 0-3 liet aantekenen. Voorafgaand aan dit doelpunt werd een vrije trap voor SV Schalkhaar op de achterlijn nog terug gekopt door Michiel Hullegie, maar hij stond in buitenspelpositie waardoor deze aanval niet door kon gaan. De vrije trap die Achilles ’12 vervolgens mocht nemen, werd snel uitgevoerd en met een razendsnelle counter wisten ze de wedstrijd te beslissen. Wederom was Robert Wilens hierbij betrokken, hij schoot de bal onder Jesse Klopman in het verlaten doel.

Trainer Marcel Geestman probeerde met nog wat wisselingen de wedstrijd nieuwe impulsen te geven. Vanwege de toenemende mist was dit niet meer goed zichtbaar, maar ook niet merkbaar voor de thuisploeg. Wat nog wel opviel was de sterke invalbeurt van de jonge Pieter Ebbers, vorig seizoen nog acterend in de jeugd van GAE, maar vanwege blessures nog geen minuten had kunnen maken in Schalkhaar 1.

Ander positief nieuws wat SV Schalkhaar vanmiddag te melden heeft is het verlengen van het contract met hoofdtrainer Marcel Geestman. Hij zal ook het seizoen 2020 – 2021 hoofdtrainer zijn van SV Schalkhaar en wil met deze jonge groep nog graag verder. Ook de vereniging is zeer content met het verlengen van het contract met trainer Geestman.

SV Schalkhaar zal de wedstrijd van deze middag snel moeten vergeten en zich weer moeten richten op de volgende wedstrijd, de uitwedstrijd tegen Bon Boys die volgende week op het programma staat. Bij winst kan SV Schalkhaar zomaar weer enkel plaatsen stijgen, we zullen het zien. Steun SV Schalkhaar 1. Vandaag gin het al vroeg mis en door twee vroege tegen doelpunten kwam SV Schalkhaar niet meer in de wedstrijd.