Go Ahead Eagles heeft de uitwedstrijd bij De Graafschap met 1-1 gelijk gespeeld. Op De Vijverberg bleef de formatie van Jack de Gier daarmee voor de veertiende keer op rij ongeslagen. Een overwinning had er voor de Deventer ploeg ook ingezeten als scheidsrechter Nijhuis het Sinterklaasfeest niet al te letterlijk had genomen.

Tijdens het eerste bedrijf had Go Ahead Eagles de wedstrijd volledig onder controle en was het met een aantal aanvallen dichtbij een treffer. Richard van der Venne, teruggekeerd na een schorsing, was het meest dichtbij. De middenvelder zag zijn schot gepakt worden door Hidde Jurjus. Vlak voor het rustsignaal zag Martijn Berden een afstandsschot net voorlangs gaan waardoor de brilstand bij de pauze op het scorebord stond.

Na de rust kwam Go Ahead Eagles snel op voorsprong. Middenvelder Elmo Lieftink schoot van ruim 25 meter raak. Hij liet Hidde Jurjus kansloos met een schot dat laag onderin de linkerhoek belandde.

De achterstand was een teken voor de thuisploeg om een tandje bij te schakelen. De superboeren hadden tot de 55ste minuut weinig laten zien voor eigen publiek. Het eerste gevaar kwam van spits Ralph Seuntjens. Zijn ‘puntertje’ ging bij de eerste paal net naast.

Het vervolg van de tweede helft leek steeds meer te kantelen in het voordeel van De Graafschap. De thuisploeg speelde opportunistischer en dwong daarmee wel wat kansjes af. Hamdaoui was met een schot nog dichtbij een treffer maar zag de bal ook naast het doel van Verhulst verdwijnen.

Een mannelijk duel werd er gespeeld in Doetinchem waar Go Ahead Eagles twee keer mocht twijfelen aan een beslissing van scheidsrechter Nijhuis. Hij gaf tot tweemaal geen strafschop aan de formatie uit Deventer maar kende de Doetinchemmers wel een strafschop toe. Die werd overigens onberispelijk ingeschoten door Ralph Seuntjens. Maar de twijfel die Go Ahead Eagles, ook bij deze beslissing had, was volledig terecht.

In de slotminuten had Go Ahead Eagles nog kunnen winnen. Via Richard van der Venne was de ploeg tot tweemaal toe dichtbij. Het zag echter Hidde Jurjus twee keer met de benen redding brengen waardoor het opnieuw genoegen moest nemen met een punt. Een knap punt overigens in deze uitwedstrijd, mede gezien door het prima veldspel van voor de rust.