In een mistig Deventer vandaag de uitwedstrijd tegen Colmschate. De grote vraag vooraf: kunnen we vandaag onze eerste uitoverwinning behalen? Op papier zou dat toch mogelijk moeten zijn.

Het begin van de wedstrijd kenmerkt zich in onrustig spel. Colmschate geeft druk naar voren, waardoor er weinig tijd is goede oplossingen te vinden. Dit komt het spel niet ten goede. Na ongeveer 10 minuten is Colmschate “uitgeraasd” en krijgen onze spelers meer tijd, hetgeen resulteert in beter veldspel zonder dat het leidt tot mogelijkheden.

Gaandeweg de eerste helft wordt het veldspel eigenlijk steeds wat beter. Er wordt collectief, veel “druk” vooruit gegeven waardoor Colmschate niet meer aan voetballen toekomt. Het overwicht wordt groter. In de 25ste minuut een hoekschop die eigenlijk door iedereen gemist wordt. Behalve door Hushan, die bij de 2e paal de bal knap binnenschiet; 0-1. Wat opvalt, is dat de ploeg gewoon doorgaat op de ingeslagen weg. Doorgaans heeft de ploeg de neiging wat “naar achteren te lopen” bij een voorsprong. Vandaag niet.

Colmschate wordt vroegtijdig afgejaagd wat in de 27ste minuut al beloond wordt. De opbouw van Colmschate wordt verstoord en Hushan verovert de bal in een persoonlijk duel. Van 25 meter schiet Hushan de bal onberispelijk binnen 0-2. Vanaf dat moment spelen we een gewonnen wedstrijd. Prima positiespel in balbezit en balbezit van de tegenstander, gecombineerd met een goede wedstrijdinstelling maken Colmschate tot figurant.

In de 2e helft gebeurt er aanvankelijk niet veel. Colmschate is niet in staat een vuist te maken. Tot de 53ste minuut. Een aanvaller van Colmschate maakt voor de 2de keer bewust een handsbal; gevolg een rode kaart. Een niet al te slimme actie van deze Colmschate-speler. De ruimtes worden hierdoor groot en de ploeg combineert er heerlijk op los. Toch creëren we niet heel veel kansen. In de 73ste minuut is het echter wel weer raak. Een mooie steekpass zet Nick vrij voor de keeper. Met een klein “stiftje” wordt de keeper verschalkt 0-3.

In de 78ste minuut komt Stefan rechts door en zoekt de achterlijn. Hij legt de bal keurig terug op de vrijstaande Nick, die de bal koel binnenschiet, 0-4. Daarna vindt Overwetering het prima. Er worden nog wel wat kansen gecreëerd maar deze leiden niet tot meer doelpunten. De eerste uitoverwinning is een feit!

Op naar volgende week, de streekderby tegen Diepenveen.

Man van de wedstrijd: Hushan Ali